Featured

Start la competitia NESsT pentru Intreprinderi Sociale

[dropcap]V[/dropcap]este buna pentru ecosistemul antreprenoriatului social: a fost lansata cea de-a IV-a Competitie NESsT pentru Intreprinderi Sociale, organizata de catre Fundatia NESsT Romania, in parteneriat strategic cu Romanian-American Foundation si cu sustinerea Citi Romania. Obiectivul competitiei este de a sustine dezvoltarea intreprinderilor sociale din Romania.

Fundatia NESsT Romania ii invita  pe toti cei interesati sa lanseze ori sa extinda o intreprindere sociala sa isi inscrie ideea de afacere cu impact social pozitiv in Competitia NESsT pentru Intreprinderi Sociale 2013. Pot sa se inscrie in competitie organizatii non-guvernamentale, persoane fizice si juridice din intreaga tara ce sunt motivate sa dezvolte, cu sprijinul NESsT, o intreprindere sociala cu impact in domeniul incluziunii pe piata muncii, a surselor de venit sustenabile  sau al tehnologiilor cu impact social. Data limita pentru aplicatii este 7 iulie 2013. Mai multe informatii despre Competitia NESsT pentru Intreprinderi Sociale 2013 puteti gasi la adresa www.nesst.org/romania.

Juriul format din specialisti NESsT si profesionisti din mediul de afaceri va selecta in jur de 12 de aplicanti. Acestia vor beneficia, timp de 7 luni, de o serie de workshopuri sustinute de catre Fundatia NESsT, workshopuri in cadrul carora concurentii vor invata, pas cu pas, toate instrumentele necesare dezvoltarii ideii lor de intreprindere sociala, de la cercetarea de piata la intocmirea planului de afaceri. La finalului acestei perioade  de planificare, NESsT va premia cele mai bune planuri de afaceri cu cate un grant de investitie valorand intre 10.000 dolari si 20.000 dolari.

„Romanian-American Foundation sustine dezvoltarea antreprenoriala si este alaturi de NESsT in eforturile sale de promovare si dezvoltare a antreprenoriatului social in Romania”, a declarat Romeo Vasilache, Director program antreprenoriat in cadrul RAF.

Intreprinderea sociala este o afacere conceputa pentru a rezolva o problema sociala critica intr-un mod sustenabil financiar. Intreprinderile sociale pot fi infiintate si conduse atat de catre ONG-uri, cat si de persoane fizice sau diferite tipuri de persoane juridice, toate avand in comun  obiectivul principal de a aduce un impact social pozitiv si de a fi sustenabile financiar.

 

 

Claudiu Vrinceanu
Lucrez cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup și îi ajut pe zona de PR + cresc ecosistemul antreprenorial românesc în fiecare zi. Pentru mai multe analize și informații utile, abonează-te la noutățile blogului meu: https://claudiuvrinceanu.ro/abonare-noutati/
You may also like
Buna practica: Enterprise Singapore – agentia guvernamentala pentru promovarea companiilor
Global Entrepreneurship Monitor: Romania sta bine la intentia de a demara o afacere
1 Comment
 • Anca Pol Jun 10,2013 at 9:54 am

  Bun găsit!

  Ne bucurăm că ai dat vestea mai departe, suntem foarte încrezători în mersul întreprinderilor sociale din România. Abia aşteptăm aplicaţii frumoase, cu suflet şi cu “zvâc”. Îi încurajăm pe cei care citesc postarea ta să o forwardeze cunoscuţilor lor cu drive antreprenorial şi cu motivaţie puternică de a repara probleme sociale din comunitatea lor.

  Toate cele bune din partea echipei NESsT Romania!

  Anca Pol
  Asociat de Comunicare, Europa Centrală şi de Est
  NESsT

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
De astazi sunt la Monte Carlo: World Entrepreneur Of The Year 2013

[dropcap]D[/dropcap]e astazi pana duminica voi fi prezent la competitia internationala Ernst&Young dedicata antreprenorilor - World Entrepreneur Of The Year. Ajunsa...

Close