Tag Archives: nesst

Featured

Antreprenoriat social: trei proiecte castigatoare la Your Choice, Your Project

[dropcap]U[/dropcap]niCredit Business Integrated Solutions si Fundatia UniCredit, in parteneriat cu NESsT, au selectat trei proiecte castigatoare in cadrul competitiei intreprinderilor sociale „Your Choice, Your Project” din acest an, sustinuta de grupul UniCredit.

Fiecare intreprindere sociala finalista va primi un sprijin financiar in valoare de 7.000 euro.  Proiectele beneficiare sunt CAPDD – Pestera Meziad, MAI BINE Iasi – CUIB si Asociatia Gaspar, Baltasar si Melchior – Caravana Mestesugurilor.

Pestera Meziad este unul dintre cele mai vechi si mai cunoscute obiective turistice de pe teritoriul Romaniei si reprezinta una din cele mai interesante pesteri amenajate in scop turistic din carstul Muntilor Apuseni, avand statut de arie naturala protejata. Proiectul asigura angajarea a inca 3 persoane din comunitatea locala, dar impactul major va fi dat de faptul ca zona va fi vizitata de 15.000 – 20.000 de vizitatori anual, acestia fiind potentiali clienti pentru 25 de producatori si ofertanti de servicii locali. Intreprinderea sociala va genera indirect venituri pentru 3 intreprinderi sociale din Romania şi 12 mesteri populari din zona ale caror produse se preteaza vanzarii ca suveniruri in cadrul punctului de vanzare de la intrarea in pestera.

CUIB – Centrul Urban de Initiative Bune se doreste a fi primul spatiu de consum responsabil si consolidare comunitara din Romania, fiind o initiativa a Asociatiei Mai Bine. Proiectul asigura sprijin financiar pentru cel putin 20 de beneficiari (15 copii cu handicap sever, 5 persoane adulte cu handicap) care vor fi indrumate pentru realizarea de obiecte ce vor fi ulterior promovate si valorificate), iar minimum alte 20 de intreprinderi sociale isi vor vinde produsele in CUIB.

Caravana Mestesugurilor isi propune sa ofere ateliere de olarit, tesut, linogravura, fier forjat si in alte locuri decat la sediul asociatiei, prin achizitionarea unei remorci personalizate si utilarea acesteia. Veniturile astfel obtinute vor sustine consolidarea si extinderea Scolii Agatonia, scoala privata, fara taxa, din satul Piscu (36 km de Bucuresti) unde scoala publica a fost inchisa, ajutand si la generarea de venituri ocazionale pentru 6 mesteri din sat.

 

Read More
Featured

Start la competitia NESsT pentru Intreprinderi Sociale

[dropcap]V[/dropcap]este buna pentru ecosistemul antreprenoriatului social: a fost lansata cea de-a IV-a Competitie NESsT pentru Intreprinderi Sociale, organizata de catre Fundatia NESsT Romania, in parteneriat strategic cu Romanian-American Foundation si cu sustinerea Citi Romania. Obiectivul competitiei este de a sustine dezvoltarea intreprinderilor sociale din Romania.

Fundatia NESsT Romania ii invita  pe toti cei interesati sa lanseze ori sa extinda o intreprindere sociala sa isi inscrie ideea de afacere cu impact social pozitiv in Competitia NESsT pentru Intreprinderi Sociale 2013. Pot sa se inscrie in competitie organizatii non-guvernamentale, persoane fizice si juridice din intreaga tara ce sunt motivate sa dezvolte, cu sprijinul NESsT, o intreprindere sociala cu impact in domeniul incluziunii pe piata muncii, a surselor de venit sustenabile  sau al tehnologiilor cu impact social. Data limita pentru aplicatii este 7 iulie 2013. Mai multe informatii despre Competitia NESsT pentru Intreprinderi Sociale 2013 puteti gasi la adresa www.nesst.org/romania.

Juriul format din specialisti NESsT si profesionisti din mediul de afaceri va selecta in jur de 12 de aplicanti. Acestia vor beneficia, timp de 7 luni, de o serie de workshopuri sustinute de catre Fundatia NESsT, workshopuri in cadrul carora concurentii vor invata, pas cu pas, toate instrumentele necesare dezvoltarii ideii lor de intreprindere sociala, de la cercetarea de piata la intocmirea planului de afaceri. La finalului acestei perioade  de planificare, NESsT va premia cele mai bune planuri de afaceri cu cate un grant de investitie valorand intre 10.000 dolari si 20.000 dolari.

„Romanian-American Foundation sustine dezvoltarea antreprenoriala si este alaturi de NESsT in eforturile sale de promovare si dezvoltare a antreprenoriatului social in Romania”, a declarat Romeo Vasilache, Director program antreprenoriat in cadrul RAF.

Intreprinderea sociala este o afacere conceputa pentru a rezolva o problema sociala critica intr-un mod sustenabil financiar. Intreprinderile sociale pot fi infiintate si conduse atat de catre ONG-uri, cat si de persoane fizice sau diferite tipuri de persoane juridice, toate avand in comun  obiectivul principal de a aduce un impact social pozitiv si de a fi sustenabile financiar.

 

 

Read More