Despre mine

Sunt un ambasador și un conector al mediului de business românesc, un “Bridge Builder” între antreprenori, investitori, multinaționale, media și mediul public (autorități guvernamentale și instituții europene).

Am reușit în ultimii 15 ani să lucrez și să comunic direct către mii de antreprenori, am desfășurat proiecte și studii de caz cu sute de multinaționale, am organizat peste 100 de evenimente de business și sunt în slujba antreprenoriatului românesc prin proiecte de comunicare, antreprenoriat și prin reprezentarea mediului de business inclusiv la nivel guvernamental, pe plan local și european. Îmi place să mă autodefinesc că fiind “Ambasadorul Antreprenorilor Români” întrucât aceștia au nevoie de reprezentare, comunicare, sprijin și instrumente de învățare.

Sunt aici, în România, alături de tine, pentru a construi împreună o țară cu spirit de inițiativă, cu investiții străine noi și cât mai mai multe firme antreprenoriale românești. Te invit să ne conectăm pe LinkedIn, un mediu în care îți recomand și tie să investești timp pentru crearea de conținut. 

CV-ul meu, pe scurt: ce fac acum și cu putem lucra împreună:

Advisor | Implementator | Expert

Am lansat platforma PR Connections specializată în consultanță de business în PR, media relations, branding personal, comunicare strategică și Thought Leadership.

Super Connector | Bridge Builder | Specialist comunicare

Implicat activ și managerial în programul ScaleOut al Fundației Romanian Business Leaders. 

Speaker si moderator | Trainer | Mentor

Lucrez, împreună cu firmele românești și companiile străine, în calitate de speaker, moderator, consultant. Îmi place să fiu implicat în calitate de formator și mentor pentru manageri și antreprenori. 

Ce am realizat până acum și la ce am muncit, în mod concret

Am fost în perioada 2015-2017 secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, cu atribuții în investiții străine, IMM-uri, ajutoare de stat, turism și relația cu mediul de business. Anterior, am fost timp de 10 ani manager și redactor-șef al Wall-Street.ro.

Am coordonat și editat cartea “Ghidul practic pentru antreprenori-Îndrumar pentru primii pași în antreprenoriat”, prima carte de antreprenoriat scrisă exclusiv de un grup de antreprenori români.

Printre cele mai importante proiecte în care am lucrat în guvern se numără: 1. Schema multianuală de finanțare „Scale Up”, 2. Strategia economică România Competitivă, 3. Proiectul de educație antreprenorială “Primul meu business plan” și 4. Stimularea industriilor cultural-creative prin proiecte comune inter-ministeriale.

Pentru o perioadă de 13 luni, am fost SME Envoy pentru România, adică Ambasadorul Antreprenoriatului românesc la nivel european.

În Rețeaua Ambasadorilor IMM (SME Envoy) am promovat interesele IMM-urilor românești la nivel european în cadrul organismelor internaționale și am urmărit integrarea principiului „Think Small First” în toate politicile și propunerile de reglementare. Am acționat că interfață între Guvern – Mediul de business și Comisia Europeană și factorii de decizie la nivel național în vederea implementării prevederilor Small Business Act (SBA) și am contribuit la evaluarea și raportarea acțiunilor întreprinse în vederea implementării SBA în statele membre.

Ce am studiat până acum

Am studiat economia la Facultatea de Relații Economice Internaționale (ASE) și Științele Politice la SNSPA. De asemenea, am absolvit programul de EMBA al Maastricht School of Management, una dintre cele mai dinamice școli de afaceri din București.

Hai să construim punți de legătură! Hai să muncim și să învățam împreună! Abonează-te la blogul meu aici.

Claudiu Vrînceanu