Tag Archives: Romeo Vasilache

Featured

Start la competitia NESsT pentru Intreprinderi Sociale

[dropcap]V[/dropcap]este buna pentru ecosistemul antreprenoriatului social: a fost lansata cea de-a IV-a Competitie NESsT pentru Intreprinderi Sociale, organizata de catre Fundatia NESsT Romania, in parteneriat strategic cu Romanian-American Foundation si cu sustinerea Citi Romania. Obiectivul competitiei este de a sustine dezvoltarea intreprinderilor sociale din Romania.

Fundatia NESsT Romania ii invita  pe toti cei interesati sa lanseze ori sa extinda o intreprindere sociala sa isi inscrie ideea de afacere cu impact social pozitiv in Competitia NESsT pentru Intreprinderi Sociale 2013. Pot sa se inscrie in competitie organizatii non-guvernamentale, persoane fizice si juridice din intreaga tara ce sunt motivate sa dezvolte, cu sprijinul NESsT, o intreprindere sociala cu impact in domeniul incluziunii pe piata muncii, a surselor de venit sustenabile  sau al tehnologiilor cu impact social. Data limita pentru aplicatii este 7 iulie 2013. Mai multe informatii despre Competitia NESsT pentru Intreprinderi Sociale 2013 puteti gasi la adresa www.nesst.org/romania.

Juriul format din specialisti NESsT si profesionisti din mediul de afaceri va selecta in jur de 12 de aplicanti. Acestia vor beneficia, timp de 7 luni, de o serie de workshopuri sustinute de catre Fundatia NESsT, workshopuri in cadrul carora concurentii vor invata, pas cu pas, toate instrumentele necesare dezvoltarii ideii lor de intreprindere sociala, de la cercetarea de piata la intocmirea planului de afaceri. La finalului acestei perioade  de planificare, NESsT va premia cele mai bune planuri de afaceri cu cate un grant de investitie valorand intre 10.000 dolari si 20.000 dolari.

„Romanian-American Foundation sustine dezvoltarea antreprenoriala si este alaturi de NESsT in eforturile sale de promovare si dezvoltare a antreprenoriatului social in Romania”, a declarat Romeo Vasilache, Director program antreprenoriat in cadrul RAF.

Intreprinderea sociala este o afacere conceputa pentru a rezolva o problema sociala critica intr-un mod sustenabil financiar. Intreprinderile sociale pot fi infiintate si conduse atat de catre ONG-uri, cat si de persoane fizice sau diferite tipuri de persoane juridice, toate avand in comun  obiectivul principal de a aduce un impact social pozitiv si de a fi sustenabile financiar.

 

 

Read More