Economie Featured

Locomotiva multinationala care tracteaza vagoanele supraincarcate

Economia romaneasca este precum un tren cu o locomotiva multinationala, care tracteaza prea multe vagoane supraincarcate. In aceste conditii, este normal ca trenul sa mearga incet, arata un studiu de lecturat, realizat de CIT Restructuring.

Imaginea fragila a mediului economic romanesc este evidentiata prin dependenta de un nucleu de companii, cu impact mare asupra economiei. Practic, 16.497 companii (adica doar 2,29% din totalul acestora de 720.000 de companii active) asigura 40,29% din totalul angajatilor din Romania.

firmestudiuromania

Aceste companii au generat in anul 2013 o cifra de afaceri de 164,69 mld. euro, reprezentand 65,88% din cifra de afaceri generata de companiile din Romania in 2013.

firmeromania

Piata este formata dintr-un numar foarte mare de companii mici si mijlocii si un numar mic de companii mari. Potrivit studiului, intreprinderile mijlocii, cu active intre 1,5 si 5 milioane de euro genereaza 16,5% din cifra totala de afaceri, in timp ce intreprinderile mari (10% din totalul companiilor analizate) produc 70% din cifra totala de afaceri.

Claudiu Vrinceanu
Lucrez în fiecare zi cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup. Mii de fondatori si executivi care au nevoie de o voce puternică. Hai să-i ajutăm #împreună prin proiecte, consultanță, comunități și platforme prin care să schimbăm România.
You may also like
Cum sta Romania dupa valoarea adaugata a IMM-urilor
#Colectiv. Ce ironie: reforma sanatatii, dupa 4 ani

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
De ce devin romanii antreprenori: vor sa fie propriii sefi

De ce vor romanii sa devina antreprenori? Motivatiile sunt variate, dar doua argumente ies in evidenta: sa fie independenti (a...

Close