Economie Featured

Locomotiva multinationala care tracteaza vagoanele supraincarcate

Economia romaneasca este precum un tren cu o locomotiva multinationala, care tracteaza prea multe vagoane supraincarcate. In aceste conditii, este normal ca trenul sa mearga incet, arata un studiu de lecturat, realizat de CIT Restructuring.

Imaginea fragila a mediului economic romanesc este evidentiata prin dependenta de un nucleu de companii, cu impact mare asupra economiei. Practic, 16.497 companii (adica doar 2,29% din totalul acestora de 720.000 de companii active) asigura 40,29% din totalul angajatilor din Romania.

firmestudiuromania

Aceste companii au generat in anul 2013 o cifra de afaceri de 164,69 mld. euro, reprezentand 65,88% din cifra de afaceri generata de companiile din Romania in 2013.

firmeromania

Piata este formata dintr-un numar foarte mare de companii mici si mijlocii si un numar mic de companii mari. Potrivit studiului, intreprinderile mijlocii, cu active intre 1,5 si 5 milioane de euro genereaza 16,5% din cifra totala de afaceri, in timp ce intreprinderile mari (10% din totalul companiilor analizate) produc 70% din cifra totala de afaceri.

Claudiu Vrinceanu
Lucrez cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup și îi ajut pe zona de PR + cresc ecosistemul antreprenorial românesc în fiecare zi. Pentru mai multe analize și informații utile, abonează-te la noutățile blogului meu: https://claudiuvrinceanu.ro/abonare-noutati/
You may also like
[Guest post] Fiscalitate 2020. Ce își dorește mediul de afaceri: digitalizarea ANAF
Predictii 2016 – Deloitte: realitatea virtuala, o piata-record

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
De ce devin romanii antreprenori: vor sa fie propriii sefi

De ce vor romanii sa devina antreprenori? Motivatiile sunt variate, dar doua argumente ies in evidenta: sa fie independenti (a...

Close