Tag Archives: studiu firme

Economie Featured

Locomotiva multinationala care tracteaza vagoanele supraincarcate

Economia romaneasca este precum un tren cu o locomotiva multinationala, care tracteaza prea multe vagoane supraincarcate. In aceste conditii, este normal ca trenul sa mearga incet, arata un studiu de lecturat, realizat de CIT Restructuring.

Imaginea fragila a mediului economic romanesc este evidentiata prin dependenta de un nucleu de companii, cu impact mare asupra economiei. Practic, 16.497 companii (adica doar 2,29% din totalul acestora de 720.000 de companii active) asigura 40,29% din totalul angajatilor din Romania.

firmestudiuromania

Aceste companii au generat in anul 2013 o cifra de afaceri de 164,69 mld. euro, reprezentand 65,88% din cifra de afaceri generata de companiile din Romania in 2013.

firmeromania

Piata este formata dintr-un numar foarte mare de companii mici si mijlocii si un numar mic de companii mari. Potrivit studiului, intreprinderile mijlocii, cu active intre 1,5 si 5 milioane de euro genereaza 16,5% din cifra totala de afaceri, in timp ce intreprinderile mari (10% din totalul companiilor analizate) produc 70% din cifra totala de afaceri.

Read More