Featured

INFOGRAFIC: ce vor antreprenorii de la guverne

[dropcap]A[/dropcap]ntreprenorii romani considera ca sunt necesare simplificarea procedurilor si reglementarilor fiscale, profesionalizarea urgenta a functionarilor publici, reducerea drastica a birocratiei si asigurarea predictibilitatii mediului fiscal, releva studiul EY G20 Entrepreneurship Barometer 2013 (Barometrul antreprenoriatului in tarile G20).

La capitolul educatie, antreprenorii considera ca formarea antreprenoriala trebuie inceputa cat mai devreme, din scoala generala chiar, si trebuie predata de antreprenori.

“Antreprenorii apreciaza ca imaginea antreprenorului in societatea si cultura romaneasca trebuie echilibrata prin comunicarea in media a succeselor si povestilor oamenilor de afaceri romani. Se genereaza, astfel, o schimbare de mentalitate nu numai publicului larg sau functionarilor cu care antreprenorii iau contact la nivelul institutiilor, ci mai ales celor care realizeaza politicile si masurile publice cu privire la mediul antreprenorial si care trebuie sa valorifice aportul valoros pe care antreprenorii au demonstrat ca il au pentru economiile din intreaga lume”, a declarat Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania.

Conform studiului EY, la nivelul Uniunii Europene antreprenorii au generat 67% din noile locuri de munca, in 2012, fiind necesara o actiune a tarilor membre G20 pentru a stimula cresterea si crearea de locuri de munca.

Potrivit studiului, SUA, Australia, Canada, Coreea de Sud si Marea Britanie sunt cele mai prietenoase tari cu antreprenorii.

Barometrul ofera peste 40 de recomandari – cheie pentru guverne, antreprenori si corporatii pentru imbunatatirea conditiilor prin care antreprenoriatul poate stimula cresterea economica si crearea de locuri de munca.

 

Claudiu Vrinceanu
Lucrez cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup și îi ajut pe zona de PR + cresc ecosistemul antreprenorial românesc în fiecare zi. Pentru mai multe analize și informații utile, abonează-te la noutățile blogului meu: https://claudiuvrinceanu.ro/abonare-noutati/
You may also like
2017: Zece proiecte si tendinte care cresc ecosistemul de start-up-uri si scale-up-uri din Romania
Economia binelui si a raului: vaci grase vs vaci slabe

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Vesti bune pentru antreprenori: incubatoare si platforme online

[dropcap]A[/dropcap]m semnale ca toamna aceasta va fi foarte dinamica pentru toti actorii principali ai ecosistemului antreprenorial (intreprinzatori, finantatori, consultanti, mentori,...

Close