Antreprenoriat

Patru proiecte noi în M&A-ul românesc: o investiție seed atrasă de un startup global + Show me the Money*3

La nivel global apetitul pentru fuziuni și achiziții atinge un record al ultimilor 10 ani, în România perspectivele sunt pozitive, ba chiar veștile bune apar cu o frecvență săptămânală pe zona aceasta, tot mai ofertantă, de M&A (Mergers and Acquisitions). Cum în prezent preocuparea mea profesională se concentrează pe creșterea firmelor locale (Growth, Growth, Growth) și în zona tranzacțiilor, este obligatoriu să fiu conectat cu tot ce mișcă pe nișa asta, așa că profit de context și vă prezint pe blogul meu patru noutăți care merită analizate de orice fondator român.

Seed Investment

Cea mai “proaspată” mișcare a fost anunțată printr-un teasing în cel mai recent Meetup Start-Up Bridge pe care l-am organizat în București, informație dezvoltată în presa de business: FintechOS, start-up-ul desprins din compania Softelligence, specializat în dezvoltarea de soluții de transformare digitală pentru domeniul financiară, a atras o nouă finanțare, de 1,1 milioane de euro, de la mai multe fonduri și investitori individuali. La noua rundă de finanțare au participat GapMinder VC, LAUNCHub Ventures, Gecad Ventures și investitori privați. Runda a fost condusă de GapMinder. Capitalul total ridicat în faza de seed atinge astfel 2,7 milioane euro și face din FintechOS una dintre cele mai bine capitalizate start-up-uri care intră în faza de scalare globală.

Show me the Money 1: Un nou fond de investiții, un nou program de accelerare

Fondul de investiții Early Game Ventures a lansat programul său de accelerare dedicat startup-urilor din tehnologie. Fondul își propune sǎ selecteze 5 sau 6 startup-uri românești din domeniu, cu investiții de pânǎ la 200.000 euro pentru un pachet de 7-10% din acțiuni.

Partenerii Early Game Ventures spun că programul lor de accelerare este foarte selectiv.

 Show me the Money 2: Investitori noi, cu finanțare pre-seed

Mai mulți oameni de afaceri, printre care Ion Nestor (NNDKP), Dumitru Becșenescu (Antares Group), Dan Lazărescu (co-fondator TotalSoft) alături de alți nouă antreprenori din mai multe domenii de activitate (medical, IT, consultanță și transport) au înființat o companie de investiții, 0-Day Capital, un proiect prin care caută idei de business în IT pe care să le transforme mai departe în afaceri competitive pe plan internațional.

Partea faină la acest proiect este că avem un focus pe zona de pre-seed. Aflăm de pe site-ul companiei de investiții că investițiile în afacerile promițătoare pot fi cuprinse între 50.000 de dolari și 150.000 de dolari, iar în cazuri particulare există posibilitatea “ridicării”de investiții suplimentare de la alți investitori, astfel încât tichetul de investiții al 0-Day Capital poate crește chiar și peste pragul de 200.000 de dolari.

 Show me the Money*3: Private equity by Dedeman

O altă veste bună pe zona fondurilor de investiții vine de la Dedeman, cea mai puternică afacere antreprenorială din România care a lansat Equiliant Capital, un fond de private equity dedicat investițiilor în întreprinderi mici și mijlocii. Frații Paval, fondatorii Dedeman, l-au recrutat la conducerea fondului pe Laurențiu Ciocîrlan, șef al departamentului de investitiții al Raiffeisen, un profesionist pe care îl cunosc și care, în mod cert, va avea de unde să aleagă companii-țintă, cel puțin pentru primele tranzacții care sper să fie anunțate anul acesta.

Ești fondatorul unei companii în creștere care caută finanțator sau un partener investițional? Vrei să afli mai multe despre cum să îți pregătești operațional și financiar compania pentru o investiție ori pentru un exit? Crezi în puterea PR-ului și a conținutului pentru o vizibilitate mai bună a ta și a companiei tale? Hai să stăm de vorba 1h. Cred că avem multe de împărtășit reciproc dpdv Investment Readiness :).
Claudiu Vrinceanu
Lucrez cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup și îi ajut pe zona de PR + cresc ecosistemul antreprenorial românesc în fiecare zi. Pentru mai multe analize și informații utile, abonează-te la noutățile blogului meu: https://claudiuvrinceanu.ro/abonare-noutati/
You may also like
Cum va fi revenirea dupa criză: o evoluție în V? Sub nicio formă
What The Coronavirus (COVID-19) Means For Romanian Companies
1 Comment

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Decalajele se adâncesc: 79% din business-ul românesc, produs de 4% din companii

La începutul lui 2018, numărul companiilor în distress a ajuns la 51% din totalul companiilor de impact, inversând, pentru prima...

Close