Books Featured

Franciza. Francizarea: alternativa la o idee proprie [VIDEO]

[dropcap]R[/dropcap]ecomandare de lectura: „Franciza. Francizarea”, un vademecum pentru toti cei interesati de aspectul dinamic al contractului de franciza.

Franciza, arata cartea de fata, este un adevarat vector al globalizarii vanzarilor, in conditiile in care asigura, de exemplu, vanzarea unei piese vestimentare identice, situata pe raftul unui magazin avand aceleasi dimensiuni, aceeasi ambianta si acelasi sortiment de marfuri indiferent daca este situat intr-un mic orasel al Americii de Nord, ori intr-o capitala a Europei.

Ce atrage cumparatorul unui astfel de bun? Ce-l determina pe producatorul comerciant sa vrea sa replice modelul sau de business? Dar pe comerciantul care opereaza magazinul sub marca lui X pe un alt continent sa desfasoare activitatea sa astfel si nu conform unei idei proprii? Mai este utila franciza in contextul dezvoltarii comertului electronic, un real stand virtual, universal? Acestea sunt doar cateva intrebari la care raspunde Mihaela Mocanu, autoarea cartii.

Mihaela Mocanu, avocat in cadrul Tuca Zbarcea si Asociatii, este absolventa a facultatii de drept a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, unde in 2007 si-a sustinut public si teza de doctorat, intitulata „Contractul de franciza”. Ea este avocat din anul 2004 si autoarea a numeroase studii in domeniul dreptului distributiei, respectiv francizei.

De ce este utila cartea? Carui tip de antreprenori li se adreseaza „Franciza. Francizarea”? Raspunde chiar avocata Mihaela Mocanu:

Claudiu Vrinceanu
Lucrez cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup și îi ajut pe zona de PR + cresc ecosistemul antreprenorial românesc în fiecare zi. Pentru mai multe analize și informații utile, abonează-te la noutățile blogului meu: https://claudiuvrinceanu.ro/abonare-noutati/
You may also like
Entrepreneurship&Innovation Weekly Digest: Bravo, Mavenhut!
SCHIMB DE GENERATII. Inovarea, pe agenda afacerilor de familie

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Cifra zilei: doar 2 din 10 antreprenori sunt „gazele”

[dropcap]M[/dropcap]ii de gazele se trezesc in fiecare dimineata cu gandul ca trebuie sa alerge mai repede decat cea mai inceata...

Close