Economie Featured

“Romania, o destinatie excelenta pentru investitii”. Austria = 14% din investitiile straine in RO

Gerd Bommer, consilierul comercial al Ambasadei Austriei, este unul dintre specialistii in diplomatie economica cu care am lucrat bine anul trecut. Un profesionist si un prieten al mediului investitional de la noi. M-am bucurat sa citesc astazi urmatoarea sa declaratie, care este PRO-investitii straine in Romania:

“Investitorii austrieci vad Romania ca pe o destinatie excelenta pentru investitii si cea mai mare piata din Sud-Estul Europei. In prezent, prioritatile noastre sunt dezvoltarea unui climat de afaceri sanatos si a unui sistem educational cuprinzator. Pentru noi, Romania reprezinta o tara cu un potential enorm, dominata de o forta de munca bine pregatita si o natiune care stie sa se faca auzita”, a spus Gerd Bommer, consilierul comercial al Ambasadei Austriei.

Important: Austria este unul dintre cei mai importanti investitori in Romania, cu o o cota de peste 14% din investitiile straine in economia romaneasca, potrivit Advantage Austria, organizatia oficiala de promovare a comertului din Austria.

Austria este un investitor constant si unul dintre cei mai activi din Romania, cu o valoare a investitiilor directe de aproximativ noua miliarde de euro in 2016, ceea ce inseamna o cota de peste 14% din totalul investitiilor straine din Romania.

In prezent, in Romania sunt in jur de 1.500 de investitori austrieci activi si peste 7.200 de companii cu capital austriac. Companiile activeaza in sectoare precum sistemul bancar, de asigurari, transport sau imobiliare, asigurand peste 100.000 de locuri de munca in Romania.

Romania se afla in top 15 piete de exporturi si top 19 piete de importuri pentru Austria. Exporturile Austriei catre Romania reprezinta 2,08 miliarde si sunt in continua crestere. In 2015 exporturile austriece in Romania s-au majorat cu 0,6%, iar in 2016 cresterea a fost de 4,1%.

Un mare Bravo: Advantage Austria poarta discutii cu autoritatile si scolile din Romania pentru a dezvolta programe pentru cei care doresc sa devina specialisti in vanzari, mecanica, mecatronica, mecanica auto si alte domenii conexe

Cele peste 7.000 de firme cu capital austriac din Romania inregistreaza peste 100.000 de locuri de munca. Principalii investitori austrieci din Romania sunt OMV (controleaza Petrom), Erste (detine BCR), Raiffeisen, Holzindustrie Schweighoffer (industria lemnului) si sunt si principalii investitori si in domeniul asigurarilor prin Vienna Insurrance Group (Omniasig, Asirom, BCR Asigurari), Uniqa si Grawe.

 

Claudiu Vrinceanu
Lucrez cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup și îi ajut pe zona de PR + cresc ecosistemul antreprenorial românesc în fiecare zi. Pentru mai multe analize și informații utile, abonează-te la noutățile blogului meu: https://claudiuvrinceanu.ro/abonare-noutati/
You may also like
Arta iubirii si antreprenoriatul: care este legatura?
Semimaraton Brasov. Cel mai frumos loc = LINIA DE SOSIRE de pe stradutele cu iz medieval din Schei

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Forta de munca in Romania: informatii utile antreprenorilor romani si investitorilor straini

Economia romaneasca se indreapta catre o criza acuta pe piata fortei de munca, numarul salariatilor si gradul de profesionalizare inregistrand o...

Close