Luna decembrie ne ofera multe evenimente faine cu prietenii ori cu familia si, cum in ultima perioada suntem preocupati mai mult de “colectionarea” de experiente decat de lucruri materiale, serile acestui final de an sunt foarte intense pentru noi. Una dintre cele mai intense seri a fost pentru noi alaturi de un grup fain format din Mariana si Andrei Cismaru, George si Lorena Buhnici, Marta Usurelu si Cristi Manafu.
Ne-am intalnit alaturi de cele trei familii la Flavours Food Academy cu gandul sa ne simtim bine intr-o seara de decembrie, gatind impreuna cu si sub indrumarea lui Chef Foa. Daca noi am pregatit Terina de peste, asociata cu Staropramen Blonda, ceilalti prieteni au gatit Curcan umplut, supa de dovleac si Panacotta. Pe cat de simpla a fost reteta noastra, pe atat de gustoasa a fost Terina de peste pregatita sub indrumarea lui Chef Foa. Am pus la fiert cartofii albi si mov, am dezosat pesii, am facut repede o salsa cu rosii, am pus macroul si pastravul afumat intr-un vas de cozonac, dupa care am adaugat in vas cartofii calzi peste peste si ne-am asigurat ca nu sunt goluri de aer. Umplutura terinei, de altfel compozitia principala a acestui fel de mancare, a fost atat de delicioasa, prietenii nostri alaturi de care am mancat au fost incantati, incat ne-am decis sa reluam aceasta reteta de Craciun. Cel putin acesta-i gandul lui Claudiu, sa repetam experienta ChefXperience Staropramen acasa de Sarbatori, de data aceasta in familie.
Dincolo de atmosfera de sarbatoare care caracteriza seara noastra alaturi de Chef Foa, am observat cat de sanatoasa este pregatirea unei mese alaturi de amici faini. Cu totii eram usor incordati la inceputul serii, gandurile ne zburau inca la activitatile din ziua respectiva, apoi, pe parcursul provocarilor culinare lansate de Chef Foa, am inceput sa glumim, sa spunem bancuri, sa povestim despre familie, sa ciocnim o bere Staropramen si, bineinteles, sa ne impartasim planurile de vacanta pentru finalul de an. Credem ca ingredientul principal pentru aceasta stare de bine a fost relaxarea si sustinerea lui Chef Foa pe parcursul serii. Chef ne sfatuia mereu sa avem grija la degete atunci cand gatim, la un moment ne-a intrebat daca il primim in blogosfera, iar Buhnici si Manafu i-au spus secretele pentru a deveni un blogger de succes. George Buhnici a fost foarte relaxat si a facut echipa buna cu sotia lui, Lorena.
La un moment dat, Chef Foa explica secretul Terinei noastre de peste, mentionand ca nu are gelatina. Care este procedeul de realizare a terinei de peste? Gasesti raspunsul la jumatatea materialului VIDEO de mai jos. Cine raspunde primul/prima la intrebarea legata de ce s-a intamplat in cadrul cooking session-ului la care am participat cu totii, castiga 1 bax de bere a cate 24 de beri Staro blonda, sa gatiti cu prietenii :).
Pe pagina de Facebook Staropramen, Chef Foa vine cu mai multe idei de retete, dar si cu instructiuni exacte. In plus, puteti participa activ in aplicatie si nici premiile de acolo nu sunt de neglijat.
M-am grabit si nu am fost atenta la intrebare 🙁 .4 familii de bloggeri au gatit in bucataria lui Chef Foa, alaturi de Staropramen.
Procedeul de realizare este prin presare.. (fara gelatina) .