Antreprenoriat Economie Featured

Un nou proiect: am decis sa ma implic

Inca din studentie, cand am facut practica de la ASE si de la Stiinte Politice intr-o agentie guvernamentala economica, respectiv intr-un grup parlamentar din Camera Deputatilor, am intalnit oameni frumosi si bine intentionati care lucreaza in administratia publica. Apoi, in interactiunile profesionale cu institutiile statului si in proiectele dezvoltate cu mediul de business, am vazut specialisti foarte potriviti pentru a fi ministri ori secretari de stat. In directiile ministerelor lucreaza oameni onesti si pasionati de ceea ce fac, iar in mediul de afaceri sunt antreprenori, consultanti si manageri cu initiativa care incep sa schimbe lucrurile prin asumare si implicare.

Pe langa scenarii, calcule, planuri, riscuri, m-am gandit la aceste experiente personale si la oamenii din jurul meu cu inititiativa atunci cand am analizat cea mai onoranta propunere din ultima vreme: sa fiu Secretar de Stat pentru IMM-uri si Mediul de Afaceri in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri. Propunerea a fost si mai insemnata pentru ca a venit din partea lui Costin Borc, Vicepremier si Ministru al Economiei in cadrul Cabinetului Dacian Ciolos.

Am acceptat propunerea ministrului Costin Borc si incep cu incredere activitatea in Minister. Concis, activitatea va insemna inlesnirea dialogului dintre mediul public si comunitatea de business, dezvoltarea de programe pentru IMM-uri, initierea de strategii pentru dezvoltarea mediului de afaceri.

Pe scurt, iata cele mai importante motivatii si ganduri care mi-au fundamentat decizia:

 

1. Ma identific cu viziunea ministrului Costin Borc. Propunerea lui a fost onoranta si convingatoare pentru a ma decide sa ies din zona de confort si sa ma implic mai mult.

 

2. Imi doresc sa traim intr-o Romanie inovatoare si mult mai antreprenoriala. In acest sens, cred ca o mai buna guvernare in viitor va depinde si de actiunile Guvernului Dacian Ciolos din urmatorul an.

 

3. Am in jurul meu multi tineri care vor sa fie prosperi prin proiecte antreprenoriale autentice. Sunt convins ca pot sa contribui cel putin la fel de bine (poate chiar mai intens) in Guvern decat pana acum, in media si comunicare, pentru a stimula ascultarea vocii intreprinzatorilor si pentru a continua un dialog cu mediul de business si, in mod particular, cu IMM-urile.

 

4. Vreau sa pun umarul in continuare, din alta pozitie, la dezvoltarea unui ecosistem antreprenorial romanesc in care IMM-urile locale sa creasca si sa se finanteze prin perspectiva pietei si datorita inovatiei.

 

Ultimii zece ani au fost fantastici. Am construit de la zero Wall-Street.ro, un proiect media de business independent, alaturi de o echipa frumoasa si cu sprijinul celor trei fondatori (multumesc, Daniel, Liviu si Mihai). Ma autodefinesc ca un intraprenor intr-o organizatie construita de antreprenori. In ultimii zece ani, am initiat si dezvoltat foarte multe proiecte in cadrul Wall-Street.ro, cele mai importante fiind 1. Constructia unei echipe care a ajuns sa cuprinda zeci de colegi, 2. Crearea si coordonarea a zeci de proiecte speciale si 3. Dezvoltarea si organizarea a zeci de conferinte de business, majoritatea evenimentelor adresandu-se ecosistemului antreprenorial din Romania.

Gandurile si amintirile imi zboara la zecile de oameni faini pe care i-am coordonat, recunostinta se duce spre colegii alaturi de care am crescut profesional (Raluca, Liana, Andra, Oana, Razvan, Cristina, Dragos, Bianca, Dani, multumesc!), iar increderea se indreapta catre Diana si Raluca, ale mele colege care vor coordona Wall-Street.ro, respectiv InternetCorp. Sunt convins ca 2016 va fi cel mai bun an din istoria companiei si un an de crestere pentru echipa si businessul Wall-Street.ro.

Urmatorii zece ani vor insemna o aventura noua pentru mine. Fie ca voi reveni in privat ori voi continua in zona administratiei publice, simt ca media si industria de comunicare imi vor ramane aproape de suflet. Dar mai important, imi doresc ca peste un deceniu sa traim intr-o societate in care sa avem mai multa incredere. O societate in care sa fie mai usor sa prosperi printr-un proiect antreprenorial autentic.

Va invit pe toti sa imi fiti alaturi, asa ca sunt deschis fata de propuneri, sfaturi si orice informatii despre mediul de business si economia reala care ne pot folosi in activitatea de la Minister, astfel incat mediul de business sa inceapa cu adevarat sa simta ca munca noastra este pentru si in sprijinul oamenilor de afaceri.

Avem multa treaba! 🙂

Claudiu Vrinceanu
Lucrez cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup și îi ajut pe zona de PR + cresc ecosistemul antreprenorial românesc în fiecare zi. Pentru mai multe analize și informații utile, abonează-te la noutățile blogului meu: https://claudiuvrinceanu.ro/abonare-noutati/
You may also like
Q1 vs Q2 (fully pandemic): Romanian scaleups with venture funding raised in first semester 2020
Split TVA genereaza birocratie si creeaza probleme pentru cash-flow-ul companiilor, adica “sangele care iriga orice afacere”
3 Comments
  • Tadeusz Kuropatwinski Dec 13,2015 at 6:16 pm

    Hi Claudiu!
    Great news for SMBs in Romania. Congratulations. Bafta :)!
    Tadek

  • Dan Ilinca Dec 11,2015 at 4:36 pm

    Mult succes! Îți doresc sa ai rezultate cel puțin la fel de frumoase ca wall-street.ro,cu toate ca o sa fie foarte greu.

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Cum vad IMM-urile salariul minim

Peste trei sferturi dintre firmele care au participat la un sondaj realizat de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si...

Close