Antreprenoriat Featured Start-Up

Unul din zece romani vrea sa devina antreprenor in 2014

Unul din cinci romani simte contextul economic actual oportun pentru deschiderea unei afaceri, iar peste 10% vor sa devina antreprenori in urmatorul an, potrivit unui studiu realizat pentru Provident Financial, care releva ca jumatate dintre cei intervievati ar alege PFA ca forma juridica.

“Alti 2,4% au demarat deja actiunile necesare pentru infiintarea propriei firme. Peste un sfert sunt, de asemenea, interesati si pregatiti sa devina antreprenori, insa nu cred ca vor realiza acest lucru in decurs de un an”.

Cei care ar opta pentru SRL ca entitate juridica reprezinta o treime, in timp ce numai 0,8% se gandesc la o societate pe actiuni. Studiul a fost realizat de Novel Research in perioada 9-21 octombrie, pe un esantion de circa 1.000 de respondenti.

Este interesenta perspectiva romanilor cu privire la investitia necesara pentru pornirea unui business: 28% dintre respondenti considera ca pornirea unei afaceri presupune o investitie de pana la 15.000 de lei, aproximativ jumatate din cei chestionati plaseaza investitia intre 15.000 si 50.000 de lei, iar 24,3% considera ca este nevoie de o finantare de peste 50.000 de lei.

De asemenea, 24,2% dintre romani ar obtine aceasta investitie din imprumuturi la prieteni sau membri ai familiei, 22,1% ar apela la programe guvernamentale si 20,7% la fonduri de investitii pentru afaceri.

Claudiu Vrinceanu
Lucrez cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup și îi ajut pe zona de PR + cresc ecosistemul antreprenorial românesc în fiecare zi. Pentru mai multe analize și informații utile, abonează-te la noutățile blogului meu: https://claudiuvrinceanu.ro/abonare-noutati/
You may also like
Legatura dintre internationalizare si incredere: profilul firmelor care exporta
Modelul de succes la Brasov, episodul IV: ce trebuie facut pentru a stimula invatamantul profesional

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Cifrele zilei: 111.000 firme inchise versus 50.000 deschise

Intreruperea activitatii a 111.000 de firme in primele noua luni, cu afaceri totale anul trecut de 43,5 miliarde lei, a...

Close