Tag Archives: VIDEO Mondays

Comunicare Featured

VIDEO Monday’s: leadership-ul lui Nelson Mandela

[dropcap]P[/dropcap]entru ca m-a amuzat eroarea consilierului lui George Bush-tatal prin care a prezentat condoleante sud-africanilor pentru moartea lui Nelson Mandela si pentru ca zilele acestea am rasfoit o carte relaxanta, “Conversatii cu mine insumi”, va propun la VIDEO Monday’s un clip care descrie, pe scurt, perceptia despre leadership a fostului “Prizoner 466/64”.

Intr-un mesaj postat pe Twitter, Jim McGrath, consilierul fostului presedinte american si partener la Begala McGrath Strategic Communications, spune ca a trimis comunicatul dupa ce a citit gresit un titlu de breaking news din The Washington Post. “Este o eroare idioata din partea mea. Imi cer scuze!”

Read More
Featured

VIDEO Mondays: Steve Jobs, asa cum l-a cunoscut John Sculley

[dropcap]U[/dropcap]n moment important din viata profesionala a lui Steve Jobs ilustrat si in filmul „Jobs” este atunci cand acesta il atrage la conducerea Apple pe John Sculley, de la Pepsi, in anul 1983. Dupa doar doi ani Jobs si Sculley intra intr-un conflict care se concretizeaza prin demisia lui Jobs.

Interviul de mai sus surprinde reactia lui John Sculley despre “Jobs”, cu titlul adaptat local “Steve Jobs. Omul care a schimbat lumea”.

„Am vazut filmul ieri seara. Ashton Kutcher chiar a facut un rol bun si convingator si a evidentiat gesturile si stilul lui Steve Jobs, dar cred ca atitudinea lui nu este suficienta pentru a salva un film care rateaza anumite intamplari cheie.” – John Sculley

Filmul „Jobs” descrie un dialog esential dintre Steve Jobs si John Sculley. Sa recapitulam dezacordul puternic produs intre cei doi de stabilirea pretului computerului Macintosh: produsul a fost conceput cu o valoare de o mie de dolari, dar schimbarile de design facute de Jobs au dus la cresterea costurilor, astfel incat pretul agreat era de 1.995 de dolari. Totusi, John Sculley, proaspat recrutat de Jobs de la conducerea Pepsi, a decis sa mai adauge 500 de dolari la pret din cauza lansarii si a campaniei uriase de marketing. De aici furia lui Jobs, care voia sa realizeze o revolutie cu ajutorul Macintosh, nu sa stoarca de bani consumatorilor.

De citit: Filmul Jobs: de ce trebuie sa-l vezi  si De vazut: Jobs

Read More
Featured Start-Up

VIDEO Mondays: trei minute despre pasiune

[dropcap]I[/dropcap]n cele trei minute ale clipului animat de mai jos, antreprenorul Neil Grimmer, co-fondator al Plum Organics, explica modul in care antreprenorii pot aplica principiile designului pentru a construi un produs nou, o afacere sau o industrie intreaga.

„Daca reusesti sa-ti transformi businessul intr-un proiect cu semnificatie profunda in viata ta, atunci vei face primul pas spre lucruri marete.”

Nu avem o reteta pentru succesul antreprenorial, dar cel mai nou Sketchbook realizat de Fundatia Kauffman ofera cateva ingrediente de luat in seamna. Decideti voi daca Grimmer are dreptate. Mi-au placut metafora scarii rulante si ilustrarea celor trei bariere (finantare, reglementari si competitie) in raport cu pasiunea.

 

Read More