Antreprenoriat

 ScaleOut: 10 firme selectate în primul accelerator de export din România 

60 de firme s-au înscris pentru a învăța despre internaționalizare în programul ScaleOut. Programul dezvoltat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) a selectat cele 10 firme care vor intra în ScaleOut, primul accelerator de export din România, prin care vor primi sprijin în vederea pregătirii pentru extindere internațională, mentorat personalizat, acces la specialiști, workshop-uri dedicate și sesiuni de networking. 

Prima cohortă, formată din 10 firme, este dedicată companiilor care vor să se pregătească cu noțiuni de bază despre ce implică dezvoltarea unui business în străinătate și vor să își extindă produsul sau serviciul prin activități de internaționalizare.

Vrem să creștem numărul firmelor românești care fac business pe piețele externe. Exporturile sunt o oportunitate pentru companiile care vor să crească în perioada post-COVID-19, iar accesul la informații și specialiști, educația despre internaționalizare și sprijin din partea instituțiilor private și publice sunt principalele nevoi ale antreprenorilor pe care noi vrem să le atingem în programul de export.

Acceleratorul este un proiect realizat în parteneriat cu Google Atelierul Digital și Deloitte, alături de companii locale, studii de caz de succes în internaționalizare, firme antreprenoriale ca eMag și DocProcess. 

Cele 10 firme acceptate în program sunt complementare: 5 tech, 5 non-tech. 

 1. OceanoBe Technology (software) 

 2. Setrio Soft (software medical și logistică) 

 3. Graphein (digitalizarea clădirilor) 

 4. Jiratech (software) 

 5. IBC Focus (SaaS; proptech) 

 6. Dabo International (HoReCa) 

 7. Bencomp (producție articole material plastic pentru construcții și grădini) 

 8. Ginissima (producție încălțăminte) 

 9. Altax (producție structuri metalice și subansamble modulare) 

 10. Veltra Bikes (producție biciclete din materiale sustenabile) 

 Prima parte a acceleratorului ScaleOut cuprinde cursuri pe teme de bază în internaționalizare: Getting started with your international expansion + Choosing your next market + Lean strategies for international expansion. 

Lansarea ScaleOut a fost generată de nevoia antreprenorilor români de a trece granițele propriu-zise ale țării pentru dezvoltare regională, dar și de a-și depăși barierele mentale mai mari sau mai mici pe care le avem toți când vine vorba de business. ScaleOut creează programe educaționale despre export și internaționalizare, evenimente de comunitate și schimburi de experiență între ecosisteme de business.

 

Claudiu Vrinceanu
Lucrez cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup și îi ajut pe zona de PR + cresc ecosistemul antreprenorial românesc în fiecare zi. Pentru mai multe analize și informații utile, abonează-te la noutățile blogului meu: https://claudiuvrinceanu.ro/abonare-noutati/
You may also like
10 programe nationale de finantare pentru antreprenori
Incurajarea antreprenoriatului: ce este de facut

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
ScaleOut Export Accelerator starts with 10 Romanian companies willing to go global

60 companies signed up to learn about internationalisation in the ScaleOut program. The program developed by the Romanian Business Leaders...

Close