Antreprenoriat Featured

Programe imm-uri 2016: doua noutati pentru antreprenori

IMM-urile vor beneficia de inca patru scheme de ajutor de minimis pentru programele de stimulare a infintarii si dezvoltarii acestora, valoarea totala a ajutorului de la stat fiind de 110 milioane lei. Doua programe menite sa stimuleze crearea de firme in sate si dezvoltarea de mici afaceri in sectorul industrial se vor bucurea de cele mai mari finantari.

 

Cele patru scheme de minimis sunt concepute ca programe multianuale pana in anul 2020 cu finantare de la bugetul de stat. Selectia beneficiarilor se face prin inscriere anuala, in limita bugetului alocat fiecarui program , prin legea bugetului de stat.

”Doua dintre programe, Programul national multianual pentru infiintarea si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii in mediul rural si Programul national multianual de microindustrializare sunt o premiera pentru ecosistemul antreprenorial romanesc”, a declarat secretarul de stat din Ministerul Economiei, Claudiu Vrinceanu.

Orientarea subventiilor catre IMM-uri spre zona rurala si spre sectoarele productive din economie reprezinta o necesitate, sustin initiatorii schemelor de sprijin.

Schemele de sprijin sunt elaborate pentru anul 2016, dar pot fi prelungite pe urmatorii ani.

Cele patru scheme de ajutor aprobate de guvern sunt :

  • ”Programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitatea accesului acestora la finantare – START”, cu un buget de 17 milioane de lei in 2016
  • ”Programul national multianual pentru infiintarea si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii in mediul rural” (25,9 milioane lei)
  • ”Programul national multianual de microindustrializare” (60,89 milioane lei)
  • ”Programul national multianual de infiintare si dezvoltare de incubatoare tehnologice si de afaceri” (7 milioane lei)

 

Claudiu Vrinceanu
Lucrez cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup și îi ajut pe zona de PR + cresc ecosistemul antreprenorial românesc în fiecare zi. Pentru mai multe analize și informații utile, abonează-te la noutățile blogului meu: https://claudiuvrinceanu.ro/abonare-noutati/
You may also like
Capitalismul. Logica Libertatii: o investitie pe termen lung
Piaţa hotelieră din România: analiză, cifre cheie şi explicaţii de business

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Birocratia, un obstacol pentru antreprenorii aflati la inceput de drum

Antreprenorii romani de startup muncesc in medie la fel de mult ca antreprenorii care au afaceri mature in spate, ambele...

Close