Featured

Puterea cifrelor: 1% din firmele antreprenoriale = 40% din joburile create de start-up-uri

Am “rasfoit” un studiu bine documentat, intocmit de World Economic Forum in parteneriat cu Universitatea Stanford University&organizatia Endeavor Global, si o cifra mi-a atras atentia: 1% dintre companiile studiate (un grup de 380.000 de firme) din 10 tari au contribuit cu 44% din totalul veniturilor si au creat 40% din joburi, in timp ce un procent de 5% detine 72% din afacerile generate si 67% din locurile de munca generate.

Mi-ar placea ca acest studiu sa fie citit si de catre decidentii din Romania (ministri, patronate IMM-uri, fundatii, hub-uri, etc). Studiul recomanda decidentilor politici sa stimuleze bunastarea si sa creeze joburi noi prin forta antreprenoriatului. Ei ar trebui, potrivit World Economic Forum, sa dezvolte o intelegere sanatoasa a factorilor economici, politici si sociali care au oferit spatiu companiilor locale sa reuseasca.

Studiul analizeaza 70 de studii de caz din 22 de tari, prin monitorizarea unor companii ca Baidu, eBay, Etihad Airways, Skype, Microsoft si WPP.

 skype

Sa ne uitam doar la studiul de caz Skype. Mi-a placut urmatorul raspuns dat de Niklas Zennström, co-fondator al Skype.

“I think one of the key challenges was hiring. And that’s  one of the disadvantages we had operating in Europe – which I think is changing seven to eight years later now. It was quite difficult to find people who wanted to join a technology start-up because, I think, it’s risky to join something that is yet unproven. That was one of the big  challenges we had. So I think that hiring was probably the biggest challenge we had.”

Ajungem, astfel, tot la importanta oamenilor si a increderii! 🙂

Claudiu Vrinceanu
Lucrez cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup și îi ajut pe zona de PR + cresc ecosistemul antreprenorial românesc în fiecare zi. Pentru mai multe analize și informații utile, abonează-te la noutățile blogului meu: https://claudiuvrinceanu.ro/abonare-noutati/
You may also like
Note informative pentru servicii mai bune
Biografia lui Steve Jobs: o muscatura din viata unui antreprenor creativ

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Femeile antreprenor, mai fericite decat barbatii :)

Un studiu intocmit in Statele Unite ale Americii arata ca antreprenoriatul este asemenea unui roller-coaster. De asemenea, pare mai dificil...

Close