Antreprenoriat Featured

Incurajarea antreprenoriatului: ce este de facut

0

Sunt un sustinator implicat al Romanian Business Leaders (RBL), organizatie care propune Guvernului sa continue colaborarea institutionala pentru scopul fundamental de crestere a numarului de tineri educati si cu initiativa, intr-un mediu de business curatat de coruptie si birocratie.

 

„Atitudinea antreprenoriala este cea mai buna cale de a accelera evolutia Romaniei, in contextul global de astazi. De gandire antreprenoriala este nevoie in majoritatea planurilor de functionare ale societatii: economie, comunitate, educatie, politica, administratie. Pentru tineri, ocazia de a-si porni propriul business este o forma esentiala de libertate si poate fi motivul cel mai puternic de a ramane in tara”, anunta Romanian Business Leaders.

 

Concret, pentru INCURAJAREA ANTREPRENORIATULUI, RBL propune crearea unui Program National pentru Antreprenoriat, construit pe urmatoarele directii:

 

(1) declararea unor domenii prioritare pentru finantarea initiativelor antreprenoriale: agricultura, industrii creative (printre care si IT&C), turism si cercetare-dezvoltare;

(2) infiintarea unui organism public-privat care sa grupeze toate programele de finantare ale statului pentru start-up-uri si intreprinderi mici si mijlocii (IMM);

(3) digitalizarea Romaniei pentru debirocratizare si reducerea coruptiei;

(4) simplificarea reglementarilor fiscale si de functionare a start-up-urilor si IMM-urilor.

Claudiu Vrinceanu
Lucrez în fiecare zi cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup. Mii de fondatori si executivi care au nevoie de o voce puternică. Hai să-i ajutăm #împreună prin proiecte, consultanță, comunități și platforme prin care să schimbăm România.
You may also like
Ce mi-a soptit o vrabiuta – o carte scrisa de un antreprenor de treaba: co-fondatorul Twitter
BACK TO SCHOOL. Sa invatam copiii urmatoarea lectie: motorul unei economii este economisirea

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Costin Borc, fost secretar personal al lui Corneliu Coposu, sef de multinationala: “Am pierdut respectul pentru banul muncit din greu”

Costin Borc, propus vicepremier si ministru al Economiei, Comertului si Turismului, lucreaza de 15 ani pentru producatorul de materiale de...

Close