Featured

Primul meu ProSport

[dropcap]A[/dropcap]zi am rasfoit ultimul numar din print al ProSport, care nu va mai fi editat zilnic dupa aproape 17 ani de la aparitie. Mi-am amintit de un scurt text, scris in mai 2009, la aniversarea a 12 ani de la primul numar al ziarului. Il reiau mai jos:

De fiecare ziar sau revista ma leaga multe amintiri, prima “intalnire” parca e vrednica de tinut minte.

Primul meu EVZ din anii 90’ luat din cutia postala, deschis in fiecare zi la penultima pagina (de sport) si desfasurat pe covorul rosu din sufragerie , ZF-ul cumparat in liceu de la chioscul din coltul strazii (nu intelegeam mai nimic din ziar, dar mi-l luam pentru ca ma hotarasem sa dau la ASE), primul Adevarul citit la vecinul nea’ Lungu (el era abonat la ziarul lui CTP, iar eu nu intelegeam cum poate citi un singur articol pe mai multe pagini, fara ilustratii foto), primul numar din Campaign achizitionat din Carrefour Grozavesti.

Lista primelor mele publicatii romanesti sau straine este mai larga, dar parca cea mai vie amintire o am cu primul ProSport, care a implinit recent 12 ani. Mare consumator de content sportiv, asteptam cu nerabdare lansarea cotidianului care promitea sa fie altfel, mai colorat fata de ce gaseai atunci pe piata. Asa a si fost.

Vara lui 97’ m-a prins in Piatra Neamt, ba la bunici, ba la matusa mea. Ploua marunt pe 5 iulie in orasul de la poalele Pietricicai si doar pe la 5 seara mi-am amintit ca se lansase noul cotidian de sport. Am luat cativa banuti din bugetul pentru vacanta la tara si fuga spre taraba de la bulevard.

Cu un miros proaspat si mult mai colorat, ProSport-ul se diferentia de orice cotidian romanesc din acele vremuri. Era precum o pereche noua de adidasi, cu sireturi colorate si iz de fabrica taiwaneza. Ploaia marunta nu contenea sa cada si in cele 5 minute, cat mi-a luat drumul inapoi spre casa, am preferat sa tin ziarul in interiorul gecii.

Ajuns acasa, din pozitia sezut am desfacut ProSport-ul (intr-un format imens, cam de doua ori mai mare decat Sportul romanesc), dupa care m-am delectat cu zeci de subiecte abordate de echipa lui Ioanitoaia.

Vizualizand acum Prima Pagina de mai sus, imi amintesc senzatia pe care am avut-o la citirea main-ului din 2 iulie 1997: stelist fiind, m-am cam ofticat de achizitiile pe banda rulanta ale clubului din Stefan cel Mare. Apoi m-am dus direct la singura pagina dedicata Diviziei B, caci doar acolo puteam gasi informatii despre transferurile realizate de echipa orasului meu – FC Brasov.

Cam doua ore am lecturat primul numar din ProSport, pe care l-am pastrat in scurta mea colectie cu 10 numere consecutive.

Claudiu Vrinceanu
Lucrez cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup și îi ajut pe zona de PR + cresc ecosistemul antreprenorial românesc în fiecare zi. Pentru mai multe analize și informații utile, abonează-te la noutățile blogului meu: https://claudiuvrinceanu.ro/abonare-noutati/
You may also like
Treburi utile: ce poti invata de la Bogdan Comanescu
Potential de investitii in IT: ultimul loc in UE la digitalizare

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Cum vedea Nelson Mandela capitalismul

[dropcap]F[/dropcap]ostul presedinte sud-african Nelson Mandela, considerat de compatrioti un simbol, a decedat in aceasta seara la varsta de 95 de...

Close