Featured

Cum vedea Nelson Mandela capitalismul

[dropcap]F[/dropcap]ostul presedinte sud-african Nelson Mandela, considerat de compatrioti un simbol, a decedat in aceasta seara la varsta de 95 de ani.

Cartea “Conversatii cu mine insumi”, care contine epistolele scrise in cele mai intunecate ore ale prizonieratului de 27 de ani al lui Mandela pana la manuscrisul unei continuari neterminate a Long Walk to Freedom, mi-a demonstrat ca “prizoneriul 466/64” nu a fost nici legenda si nici sfant. Mandela a fost ca mine si ca tine.

Testamentul lui Nelson Mandela in ceea ce priveste leadershipul este imens. Evidentiez doar o argumentatie care mi-a placut mult:

Este o eroare grava pentru un lider sa fie exagerat de sensibil in fata criticilor, sa conduca discutiile ca si cum ar fi un director care se adreseaza unor invatacei mai putin informati si experimentati. Un lider trebuie sa incurajeze si sa salute un schimb de vederi liber si neincatusat. Dar nimeni nu trebuie sa puna vreodata la indoiala onestitatea unui alt camarad, fie el lider, fie membru obisnuit.

Mi-a placut, de asemenea, cum percepea Mandela capitalismul. Sa-i dam cuvantul.

Claudiu Vrinceanu
Lucrez cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup și îi ajut pe zona de PR + cresc ecosistemul antreprenorial românesc în fiecare zi. Pentru mai multe analize și informații utile, abonează-te la noutățile blogului meu: https://claudiuvrinceanu.ro/abonare-noutati/
You may also like
The HUB este in Vama Veche
AUDIOBOOK de ascultat la birou sau in masina: Ce le-a facut statul banilor nostri?

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Predictii 2014: miza pe clustere + mai putine insolvente

[dropcap]M[/dropcap]ai multi specialisti au facut previziuni in privinta evolutiilor marcante din Romania pentru 2014, in cadrul evenimentului Pro-Gnosis, organizat de...

Close