Antreprenoriat Featured Start-Up

Optimism? PwC si Ernst&Young le numara managerilor…bataile inimii

[dropcap]P[/dropcap]wC si Ernst&Young (E&Y), companiile de consultanta din Romania care, in opinia mea, comunica cel mai bine, au luat pulsul managerilor prin intermediul a doua studii cu o metodologie similara: Romania CEO Survey si O noua viziune a cresterii – editia iunie 2013”. Este sigura cresterea economica ori arata instabilitate? Cum arata raspunsul Guvernului la deficitul fiscal si la povara datoriilor? Care sunt principalele ingrijorari ale directorilor generali din Romania? Cum sunt estimarile privind cresterea profitului? Cat de importanta este intarirea relatiilor cu principalii stakeholderi: clienti, furnizori, autoritati, presa si comunitatea locala? Acestea sunt doar cateva intrebari la care cele doua studii au oferit raspunsuri.

Ce le preocupa pe companii la jumatatea anului? Pentru a face fata presiunilor impuse de mediul economic dificil din ultimul an, 33% din oamenii de afaceri chestionati au declarat ca au recurs in continuare la reduceri de costuri, dar 23% s-au concentrat pe cresterea productivitatii, in timp ce 22% pe introducerea de produse noi. Tendinte de crestere s-au remarcat la crearea de produse noi si scaderea costurilor, dar si in angajarea de talente. Ultima tendinta emergenta, cea de focusare pe angajatii talentati, ne apropie de tendintele de la nivel mondial, potrivit studiului „O noua viziune a cresterii – editia iunie 2013” publicat de Ernst & Young.

Desi perspectivele asupra unora dintre indicatorii financiari marcheaza o usoara tendinta descrescatoare la jumatate de an, numeroase companii isi pastreaza optimismul in privinta rezultatelor financiare ale acestui an”, spune Bogdan Ion, Country Managing Partner Ernst & Young Romania.

 

 

Sunt managerii si antreprenorii romani mai optimisti? Directorii generali din Romania par sa-si fi regasit increderea in perspectivele de crestere ale companiilor lor, atat pe termen scurt, cat si mediu. 42% dintre respondenti s-au aratat foarte increzatori cu privire la perspectivele de crestere ale companiilor lor in urmatorul an, iar 60% si-au manifestat aceasta asteptare pentru urmatorii trei ani (in comparatie cu 36%, respectiv 46% la nivel global), arata studiul PwC “Romania CEO Survey”.

 „In schimb, optimismul acesta pentru propriile companii pare decuplat de perspectivele globale de crestere, opiniile despre situatia economica generala fiind mai degraba rezervate. Este un semn ca directorii generali din Romania au invatat ca in actuala conjunctura economica nu se pot baza decat pe fortele proprii pentru cresterea afacerilor”, a declarat Vasile Iuga, Country Managing Partner, PwC Romania.

 

Claudiu Vrinceanu
Lucrez cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup și îi ajut pe zona de PR + cresc ecosistemul antreprenorial românesc în fiecare zi. Pentru mai multe analize și informații utile, abonează-te la noutățile blogului meu: https://claudiuvrinceanu.ro/abonare-noutati/
You may also like
ecomTEAM: 5 motive sa vii la Brasov pe 2-3 aprilie
Solutiile mediului de afaceri la Revolutia fiscala: cele mai importante 3 probleme si cum pot fi rezolvate

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Un raport despre agonia IMM-urilor: 10 lucruri de retinut

[dropcap]F[/dropcap]undatia Post-Privatizare (FPP) a lansat Raportul FPP privind sectorul IMM din Romania, editia 2013. Aflat la cea de-a treia editie,...

Close