Featured

Movers and shakers: 3 romani, pe lista celor mai relevanti 100 inovatori din regiune

Trei romani se regasesc pe lista celor 100 de lideri ai inovatiei din Europa Centrala si de Est, proiect realizat de Res Publica, in colaborare cu Visegrad Fund, Google si Financial Times au anuntat

Ionut Budisteanu, Paul-Andre Baran si Cristian Botan sunt romanii care se regasesc pe lista finala a proiectului New Europe 100 (NE100). Lista NE100 a fost creata ca parte a unei campanii care are ca scop promovarea inovatiei in Europa Centrala si de Est.

Ionut Budisteanu este student al Universitatii din Bucuresti. Programeaza de mai mult de 9 ani si a fost implicat in peste 50 de proiecte de acest tip. Ionut este membru al celei mai mari organizatii mondiale dedicate stiintelor informatice – ACM (Association for Computing Machinery) si al celei mai mari asociatii pentru tehnologii avansate, IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers). A fost nominalizat de revista TIME ca unul dintre cei mai influenti tineri din 2013. Proiectul unei masini fara sofer, la un cost redus, realizat de Ionut a castigat primul loc si un premiu de 75.000 dolari la competitia Intel International Science and Engineering Fair. Prototipul lui a scos in evidenta potentialul construirii in serie de masini autonome.

ne

Paul-Andre Baran este nascut in Los Angeles. In ultimii trei ani, Paul a administrat programul Biblionet, de 26,9 milioane de dolari, al fundatiei Bill & Melinda Gates, menit sa reformeze bibliotecile publice din Romania. Paul traieste si munceste in Romania de peste 12 ani, timp in care a oferit asistenta tehnica pentru British Council in dezvoltarea centrelor de pregatire regionale ale administratiei publice din Romania. Mai mult, a administrat programele de guvernanta locala finantate de USAID si a fost consultant pentru guvernanta locala al Presedintiei Romaniei.

Cristian Botan este creatorul portalului jobs.gov.ro, realizat cu scopul combaterii nepotismului in administratie. Aparitia acestui instrument online a deschis drumul catre transparenta in administratia publica in Romania.

Claudiu Vrinceanu
Lucrez cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup și îi ajut pe zona de PR + cresc ecosistemul antreprenorial românesc în fiecare zi. Pentru mai multe analize și informații utile, abonează-te la noutățile blogului meu: https://claudiuvrinceanu.ro/abonare-noutati/
You may also like
Care-i treaba cu salariul minim: 7 linkuri asortate
Optimism? PwC si Ernst&Young le numara managerilor…bataile inimii

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
O conversatie despre inovatie cu Robert Anghel – Head of Mobile Strategy@ING Bank

Robert Anghel lucreaza la ING Bank de doi ani de zile, dupa alti patru ani in care a fost Online...

Close