Featured

Bridge to the Future pentru tinerii din Generatia Millenials

Cat de sigura este piata de capital din Romania? De ce merita sa lucrezi in administratia publica? De ce este bine sa atragi un investitor in afacerea ta? Care este rolul unui board intr-o companie? L-ai cunoscut pe Dragos Anastasiu cand era business angel la “Arena Leilor”?  (nota: emisiunea era difuzata in urma cu 7 ani, deci cel care m-a intrebat avea atunci varsta de 10-12 ani) Daca tot ne-ai vorbit despre “Building Bridges”, iti recomand jocul de carti “Bridge.”

Pentru astfel de intrebari si de idei prefer sa petrec cat mai mult timp in preajma tinerilor din Generatia Millenials, cei preocupati de tehnologie si de mediul antreprenorial in mare parte, focusati pe obiectiv si foarte dornici de a experimenta si a incerca lucruri noi. Autentici si greu de definit sunt si cei 27 de elevi pe care i-am cunoscut la Scoala de Vara a Programului Leadership Autentic. Sunt tineri din intreaga tara: Moreni, Campina, Tulcea, Bucuresti, Ploiesti, etc.

leaders2

M-a suprins in mod placut sa vad ca sunt interesati de impactul pe care il pot genera in societate, asa ca le-am povestit despre “Bridge to the Future”, adica despre importanta crearii unor punti de legatura cu alti oameni, cu idei diferite si mai ales cu alte organizatii. Punti de incredere care sa-i ajute sa creasca profesional si personal. Mi-a placut la Scoala de Vara Leaders. Iata cateva idei simple pentru tineri astfel incat sa aplice conceptul “Bridge for the Future”:

 1. Cunoaste tineri din domenii complementare: spre exemplu, daca esti student la o facultate de business, cauta sa faci proiecte cu studenti de la Politehnica.

2. Incearca sa intelegi nevoile specialistilor din domenii complementare celui in care activezi. De exemplu, daca lucrezi in mediul privat in industria IT, cauta sa intelegi specialistii din institutiile de stat care reglementeaza sau coordoneaza proiectele din IT si profesorii si cercetatorii din universitatile de profil. Poate chiar sa creezi un proiect impreuna cu acestia.

3. Creeaza/dezvolta sau participa la creearea unui ecosistem in jurul pasiunii tale sau al unui interes profesional. Spre exemplu, daca , student fiind, esti pasionat de fintech, dezvolta un ecosistem de fintech in orasul tau.

4. Construieste continut cu scopul de a crea “punti de incredere” pentru viitorul tau. Spre exemplu, fa-ti un blog inca din liceu sau la facultate.

5. Calatoreste, participa la schimburi de experiente organizate in alte tari, intalneste tineri din alte tari.

Claudiu Vrinceanu
Lucrez cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup și îi ajut pe zona de PR + cresc ecosistemul antreprenorial românesc în fiecare zi. Pentru mai multe analize și informații utile, abonează-te la noutățile blogului meu: https://claudiuvrinceanu.ro/abonare-noutati/
You may also like
Economia intr-o lectie: ce se vede si ce nu se vede
Antreprenoriat social: ideile de afaceri din competitia Fabricat in Tara lui Andrei

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Companiile din Romania au pierdut 90.000 de salariati

Numarul salariatiilor din companiile care au depus situatiile financiare aferente anului 2016 a scazut cu 90.000 la finalul anului 2016...

Close