Featured

La margine de…digital: Bucurestiul, gazda buna pentru start-upuri?

Bucurestiul se afla pe locul 30 din 35 in topul oraselor antreprenoriale din Europa. Zagreb, Riga, Sofia, Atena si Valletta sunt orasele care se situeaza in urma Bucurestiului in ierarhia oraselor digitale care sustin anteprenoriatul, potrivit European Digital City Index.

Londra se afla pe primul loc in topul oraselor digitale antreprenoriale, capitala Marii Britanii fiind urmata de Amsterdam, Stockholm, Helsinki si Copenhaga. Studiul arata ca, potrivit datelor Startup Hub Europe’s, Bucurestiul are aproximativ 170 start-upuri care au primit finantari sau investitii de 13,1 milioane de euro in ultimul deceniu.

Desi Bucurestiul se afla pe primul loc in ierarhia realizata in functie de infrastructura digitala, principalele minusuri sunt birocratia, lipsa capitalului pentru investitii si cultura antreprenoriala.

Startup-uri remarcabile din Romania, in opinia Nesta: Vivre.ro, magazin online de mobilier si decoratiuni, Renovatio Solutions, companie care dezvolta aplicatii mobile si solutii software pentru automatizari in gospodarii, Mobuy, o aplicatie pentru smartphone-uri prin care pune in legatura retaileri si furnizori de servicii cu potentiali clienti care pot obtine reduceri daca utilizeaza acest soft.

Exit-uri notabile: LiveRail, cumparat de Facebook in 2014, uberVu, preluat de Hootsuite in 2014;

 

Claudiu Vrinceanu
Lucrez cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup și îi ajut pe zona de PR + cresc ecosistemul antreprenorial românesc în fiecare zi. Pentru mai multe analize și informații utile, abonează-te la noutățile blogului meu: https://claudiuvrinceanu.ro/abonare-noutati/
You may also like
Nota ecosistemului antreprenorial din Romania: 4,5. Ce avem de facut?
Antreprenorii sunt sarea pamantului: ce vor afacerile de familie

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Afaceri de milioane cu firme fara niciun salariat

In economia romaneasca exista peste 100 de mii de firme care fac afaceri fara niciun salariat. Potrivit unei analize realizata...

Close