Tag Archives: orase digitale

Featured

La margine de…digital: Bucurestiul, gazda buna pentru start-upuri?

Bucurestiul se afla pe locul 30 din 35 in topul oraselor antreprenoriale din Europa. Zagreb, Riga, Sofia, Atena si Valletta sunt orasele care se situeaza in urma Bucurestiului in ierarhia oraselor digitale care sustin anteprenoriatul, potrivit European Digital City Index.

Londra se afla pe primul loc in topul oraselor digitale antreprenoriale, capitala Marii Britanii fiind urmata de Amsterdam, Stockholm, Helsinki si Copenhaga. Studiul arata ca, potrivit datelor Startup Hub Europe’s, Bucurestiul are aproximativ 170 start-upuri care au primit finantari sau investitii de 13,1 milioane de euro in ultimul deceniu.

Desi Bucurestiul se afla pe primul loc in ierarhia realizata in functie de infrastructura digitala, principalele minusuri sunt birocratia, lipsa capitalului pentru investitii si cultura antreprenoriala.

Startup-uri remarcabile din Romania, in opinia Nesta: Vivre.ro, magazin online de mobilier si decoratiuni, Renovatio Solutions, companie care dezvolta aplicatii mobile si solutii software pentru automatizari in gospodarii, Mobuy, o aplicatie pentru smartphone-uri prin care pune in legatura retaileri si furnizori de servicii cu potentiali clienti care pot obtine reduceri daca utilizeaza acest soft.

Exit-uri notabile: LiveRail, cumparat de Facebook in 2014, uberVu, preluat de Hootsuite in 2014;

 

Read More