Antreprenoriat Featured

Fereastra de oportunitate: accesul la finantare se imbunatateste

Accesul la finantare s-a imbunatatit considerabil in 2015, conform Barometrului antreprenoriatului romanesc, realizat de EY Romania in colaborare cu Raiffeisen Bank

Procentul antreprenorilor care spun ca accesul la finantare s-a imbunatatit in anul 2015 s-a dublat fata de anul 2014. Daca in 2014 el se situa la 16% si in 2015 la 30%, in 2016 a devenit majoritar, cu 62% dintre raspunsuri. Aceasta tendinta indica o imbunatatire treptata in ultimii ani a finantarilor afacerilor.

“Romania se gaseste intr-o fereastra de oportunitate nemaivazuta in ultimii 20 de ani. Avem dobanzile la minime istorice, preturile materiilor prime foarte jos, cererea e in crestere deci este momentul ca antreprenorii sa fie curajosi si sa investeasca! Cred ca o provocare pentru intreprinzatori este increderea in viitor si vedem o imbunatatire a acestui sentiment in ultima perioada”, a spus Cristian Sporis, vicepresedinte pentru Corporate Banking al Raiffeisen Bank.

Cei mai multi antreprenori spun ca in urmatoarele 12 luni se vor orienta catre creditele bancare pentru a-si finanta cresterea  afacerilor (40% dintre respondenti). La mare distanta urmeaza surse de finantare precum creditul furnizor (21%) si fondurile europene (17%). Ajutoarele de stat si fondurile de tip private equity sunt vizate de 3% dintre ei, in timp ce bursa de valori si sistemele alternative de tranzactionare se situeaza la 1% dintre raspunsuri.

Claudiu Vrinceanu
Lucrez în fiecare zi cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup. Mii de fondatori si executivi care au nevoie de o voce puternică. Hai să-i ajutăm #împreună prin proiecte, consultanță, comunități și platforme prin care să schimbăm România.
You may also like
Cea mai imprumutata carte de business: “Cum iti vei masura viata”
Cat costa sa infiintezi un SRL

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Antreprenorul Levente Hugo Bara – Supremia reprezinta Romania in finala Entrepreneur Of The Year

[Update] Antreprenorul australian Manny Stul, presedinte si Co-CEO al companiei Moose Enterprise, a fost ales Antreprenorul Anului 2016. Nascut in lagar...

Close