Antreprenoriat Featured

Fereastra de oportunitate: accesul la finantare se imbunatateste

Accesul la finantare s-a imbunatatit considerabil in 2015, conform Barometrului antreprenoriatului romanesc, realizat de EY Romania in colaborare cu Raiffeisen Bank

Procentul antreprenorilor care spun ca accesul la finantare s-a imbunatatit in anul 2015 s-a dublat fata de anul 2014. Daca in 2014 el se situa la 16% si in 2015 la 30%, in 2016 a devenit majoritar, cu 62% dintre raspunsuri. Aceasta tendinta indica o imbunatatire treptata in ultimii ani a finantarilor afacerilor.

“Romania se gaseste intr-o fereastra de oportunitate nemaivazuta in ultimii 20 de ani. Avem dobanzile la minime istorice, preturile materiilor prime foarte jos, cererea e in crestere deci este momentul ca antreprenorii sa fie curajosi si sa investeasca! Cred ca o provocare pentru intreprinzatori este increderea in viitor si vedem o imbunatatire a acestui sentiment in ultima perioada”, a spus Cristian Sporis, vicepresedinte pentru Corporate Banking al Raiffeisen Bank.

Cei mai multi antreprenori spun ca in urmatoarele 12 luni se vor orienta catre creditele bancare pentru a-si finanta cresterea  afacerilor (40% dintre respondenti). La mare distanta urmeaza surse de finantare precum creditul furnizor (21%) si fondurile europene (17%). Ajutoarele de stat si fondurile de tip private equity sunt vizate de 3% dintre ei, in timp ce bursa de valori si sistemele alternative de tranzactionare se situeaza la 1% dintre raspunsuri.

Claudiu Vrinceanu
Lucrez în fiecare zi cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup. Mii de fondatori si executivi care au nevoie de o voce puternică. Hai să-i ajutăm #împreună prin proiecte, consultanță, comunități și platforme prin care să schimbăm România.
You may also like
OK, și cum “profităm” de succesul primului Unicorn românesc?
Afacerile de familie sunt pe crestere si cauta inovatia

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Antreprenorul Levente Hugo Bara – Supremia reprezinta Romania in finala Entrepreneur Of The Year

[Update] Antreprenorul australian Manny Stul, presedinte si Co-CEO al companiei Moose Enterprise, a fost ales Antreprenorul Anului 2016. Nascut in lagar...

Close