Antreprenoriat

Acceleratorul de internaționalizare ScaleOut: ajutăm 10 firme să se pregatescă pentru export și să crească pe o piață nouă

Acceleratorul ScaleOut, organizat de Fundația Romanian Business Leaders în perioada iunie – noiembrie 2020, va oferi susținere, mentorat, expertiză și acces la networking, pentru 10 firme românești în vederea internaționalizării. 

Antreprenorii și managerii din companiile care vor să se extindă într-o țară nouă se pot înscrie în programul ScaleOut Accelerator în perioada 7 mai – 7 iunie. 🔗 Link și formular înscrieri pentru firmele interesate de export și internaționalizare.

Acceleratorul ScaleOut este un program dedicat firmelor care fac deja business în străinătate sau vor să își extindă produsul prin activități de internaționalizare. Printr-o curriculă tailor-made, acceleratorul se adresează atât firmelor non-tech, cât și companiilor din tehnologie care își propun să se extindă într-o țară nouă. 

Acceleratorul este un proiect realizat în parteneriat cu Google Atelierul Digital și Deloitte, alături de companii locale, studii de caz de succes în internaționalizare, firme ca eMag și DocProcess.

“Obiectivul nostru este să creștem numărul firmelor românești care fac business pe piețele externe. Studiile arată că prezența internațională directă a firmelor românești este modestă, iar deficitul comercial al țării noastre se adâncește. Multe dintre companiile românești au un potențial mare și pot furniza pe piețele străine produse și servicii de foarte bună calitate. Chiar dacă exporturile firmelor suferă acum ca urmare a evoluției COVID-19, în contextul reducerii cererii de anumite produse și servicii, a problemelor legate de transport şi din cauza anulărilor contractelor comerciale, credem că economia multor țări își va reveni rapid și dezvoltarea internațională a companiilor românești va fi o bază importantă a creșterii economice.”

Programul de acccelerare prin export include:

1. Pregătire practică în vederea internaționalizării: cum alegem piața țintă în care facem export

2. Workshop-uri și mentorat despre înțelegerea piețelor internaționale și a specificităților economice, legislative ale țărilor de interes

3. Unelte de export și digital marketing: instrumente pentru export, workshop-uri despre cum ne putem construi strategia de marketing digital

4. Mentorat one-to-one and one-to-many alături de antreprenori români care s-au internaționalizat

5. Acces la studii de caz cu firme românești de succes care s-au internaționalizat: eMag, DocProcess, UiPath, SaladBox, Ivatherm, Qualitance, CrisTim

6. Shadowing din partea experților români din Diaspora + acces la manageri corporate și antreprenori cu experiență în internaționalizare din comunitatea Fundației Romanian Business Leaders

7. Company Visits: knowledge practic despre export

8. Pitching și Business Canvas pentru exportatori 

9. Expertiză și mentorat din partea specialiștilor în diplomație economică 

10. Plan de business pentru export și internaționalizare.   

✓ Firmele care se pot înscrie în accelerator trebuie să aibă un produs sau serviciu viabil, testat deja pe piața românească.

✓ Antreprenorii și managerii care se înscriu în program trebuie să știe în ce țară vor să se dezvolte prin export și internaționalizare.

✓ Programul se adresează în egală măsură firmelor care au activități de export și celor care nu s-au internaționalizat deocamdată. 

Participarea în accelerator este gratuită, acceleratorul este non-equity, iar selecția va fi făcută de echipa ScaleOut în funcție de 1. Modelul de business, 2. Intenția specifică pentru internaționalizare într-o anumită țară și 3.

Produsul/serviciul viabil pentru internaționalizare. De asemenea, echipa ScaleOut urmărește o complementaritate între modelele de business și piețele țintă ale firmelor selectate în program.

Proiectul ScaleOut va fi alături de toate firmele înscrise în accelerator, prin proiecte de educație, networking și acces la experți, chiar dacă nu vor fi selectate în program. Viziunea noastră este să avem cât mai multe firme românești dezvoltate global!

Viziunea ScaleOut: În contextul crizei Covid-19, situația firmelor românești se înrăutățeste, dar internaționalizarea, mentalitatea “Born Global” și exporturile for deveni mai relevante ca niciodată. Prin urmare, antreprenorii care vor planta semințele internaționalizării în următorul an își vor proteja companiile pentru viitoarele perioade incerte.

Ideea ScaleOut (program lansat cu numele Start-Up Bridge în anul 2018) a fost generată de nevoia antreprenorilor români de a trece granițele propriu-zise ale țării (pentru dezvoltare regională), dar și de a-și depăși barierele mentale mai mari sau mai mici pe care le avem toți când vine vorba de business. ScaleOut creează programe educaționale despre export și internaționalizare, evenimente de comunitate și schimburi de experiență între ecosisteme, de know-how, colaborarea între firmele din domeniu din diverse țări ale lumii.

Aplică aici: 🔗 Link și formular înscriere

Claudiu Vrinceanu
Lucrez cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup și îi ajut pe zona de PR + cresc ecosistemul antreprenorial românesc în fiecare zi. Pentru mai multe analize și informații utile, abonează-te la noutățile blogului meu: https://claudiuvrinceanu.ro/abonare-noutati/
You may also like
Marele business este să te miști în 2023: patru nevoi ale firmelor românești scaleup
eMAG se internaționalizează în cinci țări noi printr-un proces de M&A complex

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Open for business: Romanian scaleups raising capital during pandemic times

Some venture capital firms and business angels are looking to the new trends that have come up and invest in...

Close