Featured

De ce sunt prudenti analistii “pilotilor”

[dropcap]C[/dropcap]onsider ca la conducerea unei firme antreprenorul este pilotul, vizionarul, in timp ce CFO-ul este analistul, cel care aduce solutii si aplica strategii. Intrucat directorii financiari sunt partenerii fondatorilor  in vederea conturarii strategiei firmei, vocea lor merita ascultata. Care sunt, asadar, prioritatile directorilor financiari din Romania pentru urmatoarele 12 luni?

In primul rand, incertitudinea financiara si economica ramane ridicata, iar ca rezultat 80% dintre directorii financiari continua sa aiba o atitudine moderata in ceea ce priveste asumarea riscurilor in bilant, conform studiului Deloitte Central Europe CFO Survey.

“Finantarea capitalului din surse noi nu este considerata o optiune atractiva. Avand in vedere volumul scazut al creditelor, directorii financiari din Romania sunt nevoiti sa se concentreze pe generarea si gestionarea fluxurilor de lichiditati, deoarece obtinerea de noi credite va continua sa fie dificila”, spune Ahmed Hassan (foto), country managing partner, Deloitte Romania.

Cea mai mare parte a directorilor financiari au aratat ca principala preocupare va fi in urmatoarele 12 luni cresterea veniturilor pe pietele existente, dar si altele noi, precum si reducerea costurilor directe si indirecte.

In privinta accesului la creditarea bancara finantare, parerile managerilor sunt impartite, 25% considerand aceasta sursa de finantare este atractiva, in timp ce un procentaj similar apreciaza banii de la banci o varianta neatractiva de finantare. Mai mult, 60% dintre manageri afirma ca este dificil de obtinut credite de la banci.

Claudiu Vrinceanu
Lucrez cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup și îi ajut pe zona de PR + cresc ecosistemul antreprenorial românesc în fiecare zi. Pentru mai multe analize și informații utile, abonează-te la noutățile blogului meu: https://claudiuvrinceanu.ro/abonare-noutati/
You may also like
Antreprenorul Anului este Mircea Tudor. El ne va reprezenta in finala de la Monte Carlo
Cum vedea Nelson Mandela capitalismul

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
INFOGRAFIC: ce vor antreprenorii de la guverne

[dropcap]A[/dropcap]ntreprenorii romani considera ca sunt necesare simplificarea procedurilor si reglementarilor fiscale, profesionalizarea urgenta a functionarilor publici, reducerea drastica a birocratiei...

Close