Antreprenoriat Featured

Buna practica: Enterprise Singapore – agentia guvernamentala pentru promovarea companiilor

O bună practică de construcție guvernamantală pentru stimularea firmelor mai ales pe zona de internaționalizare o găsim în Singapore, unde a avut loc lansarea noii agenții guvernamentale singaporeze pentru promovarea companiilor – Enterprise Singapore (ESG).

Noua organizatie este derivată din unificarea fostelor agenții guvernamentale International Enterprise Singapore -IES (agenție guvernamentală responsabilă pentru promovarea comerțului și internaționalizării) și SPRING Singapore (agenție guvernamentală responsabilă pentru programele destinate creșterii competitivității, productivității și inovării la nivelul companiilor singapore, dar și elaborării standardelor și reglementărilor tehnice în domeniul industrial).

Noua agenție, asemenea celor două din care s-a creat, este subordonată Ministerului singaporez al Comerțului și Industriei (MTI) și are în componență direcții specializate pe clustere (industrii avansate și inginerie, industrie alimentară și servicii conexe, servicii de transport și de afaceri, infrastructură și soluții urbane, IT și digitalizare), direcțiile responsabile pentru promovarea comerțului (preluate de la fosta agenție IES și grupate pe zone geografice), precum și alte direcții.

An Enterprise-centric Approach

Ce îmi place: poziționarea instituției în raport cu „clienții” săi , antreprenorii: „enterprise-centric approach”

„Enterprise Singapore is structured to help companies of all sizes – from startups, micro and small companies, to mid-sized and large companies – grow stronger and stay globally competitive. Based on their stage of growth, the industry in which they operate, and their overseas markets of interest, Enterprise Singapore will work with companies to enhance productivity, innovate, go digital, develop talent and internationalise.”

Enjoy si spor la citit lucruri faine: enterprisesg.gov.sg

Claudiu Vrinceanu
Lucrez cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup și îi ajut pe zona de PR + cresc ecosistemul antreprenorial românesc în fiecare zi. Pentru mai multe analize și informații utile, abonează-te la noutățile blogului meu: https://claudiuvrinceanu.ro/abonare-noutati/
You may also like
Nota ecosistemului antreprenorial din Romania: 4,5. Ce avem de facut?
Primul meu ProSport

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Think Austria: cum sa analizezi tendurile globale ale momentului

La cancelaria federală din Austria a fost înființat grupul de lucru Think Austria. Sebastian Kurz, cancelarul conservator, a format un...

Close