Antreprenoriat Featured

Antreprenorii lunii iulie: Jean Valvis, milionarii din agricultura si creatorii Solitaire Arena

La inceputul fiecarei luni, ne putem uita in urma sa identificam antreprenorii din Romania care au iesit in evidenta in ultima luna. Cei mai dinamici antreprenori din luna iulie s-au remarcat prin tranzactii ori finantari care valideaza cresterea propriilor firme.

1. Fondatorii Comfert si ai Redoxim

Tranzactia verii este, cu siguranta, deal-ul prin care irlandezii de la Origin Enterprises au preluat firmele antreprenoriale Comfert din Bacau (fondata de Catalin Grigoriu) si Redoxim din Timisoara (detinuta anterior tranzacitiei de Sorin Dragos, Ionel Margauan, Gabriel Preda, Sofica Tomescu, Oltea Serengau si Gheorghe Zahoi).

2. Creatorii MavenHut

De asemenea, Cristi Badea, Bobby Voicu si Elvis Apostol merita aplaudati pentru o performanta parafata in luna iulie: producatorul de jocuri pentru platforme online si terminale mobile creat de cei trei, MavenHut, a cedat americanilor de la RockYou drepturile de licentiere a produselor din franciza Solitaire. Cei trei tineri antreprenori se vor concentra in continuare pe dezvoltarea de noi titluri pe mecanica Solitaire.

MavenHut a dezvoltat titlurile Solitaire Live, Solitaire Tournaments si Solitaire KnockOut, dar si Mahjong Arena, Football Team Arena sau Call Bingo.

3. Credit urias luat de Jean Valvis

Un alt antreprenor care a iesit in evidenta in luna iulie este, in opinia mea, Jean Valvis, datorita finantarii uriase – de 28 milioane de euro – accesata de la UniCredit Tiriac Bank.

Astfel, Valvis Holding, condus de omul de afaceri Jean Valvis, se finanteaza cu 28 milioane de euro, din care circa 18 milioane euro pentru Carpathian Springs, care imbuteliaza Aqua Carpatica, utilizati pentru refinantarea unor investitii si o linie de capital de lucru.

Grupul Valvis desfasoara operatiuni in domeniul apelor minerale, agriculturii si productiei de energie regenerabila, prin intermediul companiilor Carpathian Springs, Valvis Holding Distribution, Dorna Agri (activitate agricola in zona Calarasi) si Terra Muntenia (energie regenerabila).

Claudiu Vrinceanu
Lucrez cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup și îi ajut pe zona de PR + cresc ecosistemul antreprenorial românesc în fiecare zi. Pentru mai multe analize și informații utile, abonează-te la noutățile blogului meu: https://claudiuvrinceanu.ro/abonare-noutati/
You may also like
Bilant 2017: Investitiile straine, in crestere
Puterea cifrelor: 1% din firmele antreprenoriale = 40% din joburile create de start-up-uri

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Cifra saptamanii: tinerii care isi doresc propria afacere, de 1,6 mai multi decat cei mai in varsta

Noul raport anual al Global Entrepreneurship Monitor (GEM) despre antreprenoriatul in randul tineretului la nivel mondial arata ca acestia au...

Close