Tag Archives: mavenhut fondatori

Antreprenoriat Featured

Antreprenorii lunii iulie: Jean Valvis, milionarii din agricultura si creatorii Solitaire Arena

La inceputul fiecarei luni, ne putem uita in urma sa identificam antreprenorii din Romania care au iesit in evidenta in ultima luna. Cei mai dinamici antreprenori din luna iulie s-au remarcat prin tranzactii ori finantari care valideaza cresterea propriilor firme.

1. Fondatorii Comfert si ai Redoxim

Tranzactia verii este, cu siguranta, deal-ul prin care irlandezii de la Origin Enterprises au preluat firmele antreprenoriale Comfert din Bacau (fondata de Catalin Grigoriu) si Redoxim din Timisoara (detinuta anterior tranzacitiei de Sorin Dragos, Ionel Margauan, Gabriel Preda, Sofica Tomescu, Oltea Serengau si Gheorghe Zahoi).

2. Creatorii MavenHut

De asemenea, Cristi Badea, Bobby Voicu si Elvis Apostol merita aplaudati pentru o performanta parafata in luna iulie: producatorul de jocuri pentru platforme online si terminale mobile creat de cei trei, MavenHut, a cedat americanilor de la RockYou drepturile de licentiere a produselor din franciza Solitaire. Cei trei tineri antreprenori se vor concentra in continuare pe dezvoltarea de noi titluri pe mecanica Solitaire.

MavenHut a dezvoltat titlurile Solitaire Live, Solitaire Tournaments si Solitaire KnockOut, dar si Mahjong Arena, Football Team Arena sau Call Bingo.

3. Credit urias luat de Jean Valvis

Un alt antreprenor care a iesit in evidenta in luna iulie este, in opinia mea, Jean Valvis, datorita finantarii uriase – de 28 milioane de euro – accesata de la UniCredit Tiriac Bank.

Astfel, Valvis Holding, condus de omul de afaceri Jean Valvis, se finanteaza cu 28 milioane de euro, din care circa 18 milioane euro pentru Carpathian Springs, care imbuteliaza Aqua Carpatica, utilizati pentru refinantarea unor investitii si o linie de capital de lucru.

Grupul Valvis desfasoara operatiuni in domeniul apelor minerale, agriculturii si productiei de energie regenerabila, prin intermediul companiilor Carpathian Springs, Valvis Holding Distribution, Dorna Agri (activitate agricola in zona Calarasi) si Terra Muntenia (energie regenerabila).

Read More
Antreprenoriat Featured Start-Up

Entrepreneurship&Innovation Weekly Digest: Bravo, Mavenhut!

Cea mai buna veste din mediul antreprenorial vine de la baietii care au fondat MavenHut

Compania romaneasca MavenHut, dezvoltator de jocuri pentru reteaua sociala Facebook din Europa, a vandut jocurile Solitaire Arena si Solitaire 3 Arena catre compania americana RockYou. Tranzactia consta in vanzarea marcii comerciale si a activelor aferente – grafica si muzica folosite in cadrul celor doua jocuri, insa codul sursa ramane in proprietatea MavenHut.
Fondatorii Mavenhut sunt Cristi Badea, Bobby Voicu si Elvis Apostol.

Programe pentru IMM-uri

Programele finantate anual de la bugetul de stat in scopul sprijinirii sectorului intreprinderilor mici si mijlocii vor fi finantate cu 5 milioane de euro, suma aferenta lunii iulie fiind deblocata, miercuri, de Executiv, printr-un memorandum adoptat in sedinta saptamanala a Guvernului.

 
“Suma de 5 milioane de lei reprezinta cea de-a cincea transa deblocata in 2015, din fondurile ce urmeaza sa fie repartizate de Guvern pe o perioada de sase luni, in mod esalonat, pentru programele destinate IMM-urilor”, anunta Guvernul.

Obama, despre antreprenoriat

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, este prezent la Summitul Global al Antreprenoriatului care are loc in Kenya. Declaratia lui este istorica.

 

“Este minunat sa fiu din nou in Kenya. Antreprenoriatul ofera o alternativa pozitiva ideologiilor violentei si diviziunii care atrag de multe ori tineri din cauza golului privind viitorul.”

 

Antreprenorii vorbesc pe teme economice

Intr-o economie, este sanatosi atunci cand antreprenorii se implica, cel putin la nivel de comentarii, in politicile economice ale statului. Mai multi antreprenori, alaturi de economisti, pledeaza pentru aplicarea noului Cod Fiscal, respectiv a masurilor de relaxare fiscala, considerand ca este o sansa care nu trebuie ratata, insa abordarea Guvernului trebuie sa fie bazata pe responsabilitate si principii sanatoase.

 

“Suntem un grup de cadre didactice, economisti, antreprenori si manageri preocupati de politicile publice care afecteaza climatul de afaceri si bunastarea populatiei. Dorim sa atragem atentia asupra faptului ca, in opinia noastra, oportunitatea politica a scaderii poverii fiscale generata odata cu elaborarea legii referitoare la Codul fiscal se constituie intr-o sansa ce nu trebuie ratata”, se arata intr-o scrisoare deschisa adresata presedintelui Klaus Iohannis.

Scrum – un motor al inovatiei

Un studiu realizat de catre Scrum Alliance arata ca  metodologia Scrum este una dintre cele mai eficiente practici care incurajeaza inovatia intr-o organizatie.

 

Principiul metodologiei SCRUM consta in dezvoltarea incrementala a unei aplicatii software, implicand totodata pastrarea unei liste transparente cu cererile de upgradare sau de corectare care trebuie implementate (backlog). Datorita livrarilor frecvente, care de regula au loc o data la patru saptamani, clientul primeste de fiecare data o aplicatie care contine un numar tot mai mare de functionalitati si care se afla in perfecta stare de functionare.

 

Cum incurajeaza Chobani inovatia

Brandul Chobani este cunoscut in Romania mai ales datorita premiului castigat de fondatorul companiei, Hamdi Ulukaya, „Antreprenorul anului 2013”. Hamdi Ulukaya, un outsider al industriei, a ajuns in 3 ani intr-o piata extrem de competitiva sa castige din cota de piata a marilor jucatori, intr-un ritm atat de mare incat a devenit lider de piata.

Merita sa ascultati podcast-ul How Chobani keeps the culture of innovation alive. Am aflat de aici despre abordarea Chobani de tip „Brands as publishers” si despre cum povestile producatorului de iaurturi sunt comunicate pe Youtube, Facebook, Instagram si Snapchat.

Inovatia saptamanii

In final, inovatia saptamanii este din sectorul wereables: bratara MyExposome care detecteaza toxinele din corpul uman. Mai exact, bratara detecteaza toxinele la care corpul nostru este expus.

Read More