Antreprenoriat

Platforme utile pentru fondatori: am la îndemână în telefon și pe desktop contabilitatea și toate documentele firmei

2019 este anul platformelor online pentru antreprenori, în opinia mea. Există proiecte antreprenoriale noi care ajută administratorii de firme, fondatorii și pe cei care își cresc propriul startup cu potențial de creștere. Apariția acestor platforme ajută întreprinzătorii în două direcții: în primul rând, le arată celor cu inițiativă tendințele momentului pe plan local și internațional și, în al doilea rând, mai important, îi susține și le ușurează viața de zi cu zi. Mai jos, vă recomand cinci platforme pe care le utilizez, apreciez și din care încerc să mă inspir pentru proiectele mele.

  1. Keez, contabilitate digitată pentru IMM, PFA, și start-up-uri

Keez, contabilitate digitală

Mai mulți manageri cu experiență în companii mari și în proiecte de inovare s-au strâns într-o echipă care a creat Keez, o platformă online care ține contabilitatea firmelor românești. Fondatorii Keez doresc ca orice antreprenor să aibă șansa ca prin digitalizare să câștige timp, astfel încât să se concentreze pe ceea ce contează cel mai mult: dezvoltarea afacerii. Din experiența proprie, vă mărturisesc că prin utilizarea Keez am economisit foarte multe ore/săptămână și am acces la cel mai user-friendly instrument: am cu adevărat la îndemână, în telefon (dar și pe desktop, evident), contabilitatea și toate documentele firmei… În platforma digitală am tot pentru că cei de la Keez fac tot: întocmire contabilitate financiară, jurnal TVA, balanță, registre contabile obligatorii, realizare bilanț. Mai primesc prin intermediul platformei și pontaj în timp real și generare automată contracte de muncă pentru salariați, iar transmiterea documentelor pentru realizare activități contabile este online. O să discutăm într-un alt material despre raportările simple și complexe, tip BI pe care le am în platforma Keez.

  1. Board Academy, doar în Elveția… deocamdată

În România sunt pregătite în prezent câteva proiecte faine care conectează antreprenorii cu potențiali membri de board, iar până la momentul de lansare a acestora vă recomand un proiect elvețian foarte fain, inițiat de EPFL Innovation Park și Startup Campus: Board Academy, care a îndrumat 500 de membri de board și specialiști în ceea ce privește guvernanță și responsabilitățile membrilor consiliilor de administrație în companii de tip startup, cu potențial de creștere rapidă. Următorul pas este crearea unei platforme de match-making. Folosind un algoritm de potrivire bazat pe indicatori de performanță din consilii de administrație, platforma recomandă, gratuit, profiluri relevante de potențiali membri de board. Procesul de potrivire ține cont de faza de dezvoltarea, potențialul de creștere, de componența actuală a Consiliului, precum și de experiența și abilitățile actualilor membri ai board-ului și experiența consultanților companiei.

  1. Platforma care îți generează documentele online

Dacă Keez.ro revoluționează efectiv contabilitatea, un alt startup românesc, Docav.ro, își propune să realizeze o disrupție în avocatură. Pentru început, platforma îți oferă acces la documentele necesare pentru afacere: contracte, formulare, modele cereri, procese verbale. Pe scurt, proiectul este un generator online de documente care îți rezolvă, ca antreprenor, problema contractelor comerciale.

  1. Platforma My Gateway

Am interacționat în ultima perioadă cu mai multe proiecte de tip soft-lending, majoritatea finanțate de Comisia Europeană prin Horizon 2020. Unul dintre acestea este My Gateway, care caută la Startup Europe Summit de la Cluj 25 companii din România, Cehia și Slovenia care au “ridicat” deja o investiție de tip seed sau series A.

Să urmăriți acest proiect, My Gateway, căci tocmai ce au organizat, inclusiv pentru firme românești , Startup Ole, un proiect de internaționalizare în Salamanca, Spania.

  1. Platforma de finanțare care conectează fondatorii cu investitorii

Prin Human Finance antreprenorii implicați în afaceri inovative dispun de o platformă de finanțare care îi conectează cu investitorii interesați de inovație. Platforma oferă finanțare antreprenorilor care trec printr-un parcurs educațional, potențat de sfaturi pentru bune practici, studii de caz și teste.

Toate acestea, împreună cu o analiză financiară și de business aprofundată, îi aduc pe antreprenori la forma maximă necesară acordării finanțării potrivite. Human Finance propune atât antreprenorilor cât și investitorilor, un marketplace de aplicații, menit să accelereze asimilarea educației de business și să crească transparența afacerilor inovative.

Claudiu Vrinceanu
Lucrez cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup și îi ajut pe zona de PR + cresc ecosistemul antreprenorial românesc în fiecare zi. Pentru mai multe analize și informații utile, abonează-te la noutățile blogului meu: https://claudiuvrinceanu.ro/abonare-noutati/
You may also like
MSM + Ratiu = Un MBA orientat spre antreprenoriat
Fondatorul Salad Box si omul care face bine persoanelor cu dizabilitati, antreprenorii anului 2015

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Studiu de caz in internaționalizare: Ascendis. “Ai nevoie de implementatori locali foarte buni”

Studiu de caz în internaționalizare: Ascendis, companie specializată în training și consultanță în domeniul dezvoltării organizaționale.

Close