Featured

Multumesc si 5 argumente pentru un crez

0

[dropcap]I[/dropcap]eri seara am primit un premiu din partea Akcees, organizatie foarte dinamica, alaturi de care colaborez in cadrul multor proiecte faine de-ale lor. Au fost premiati, de asemenea, trei oameni care, in opinia mea, fac lucruri mai mari pentru ecosistemul antreprenorial: Adela Jansen, director de resurse umane la BRD, Bogdan Iordache, fondator How to Web, si Daniel Dragomir, co-fondator TechHub Bucharest.

Reiau, aici, pe scurt, 5 argumente pro-educatie de business pe care le-am prezentat la Gala Akcees.

Educatia antreprenoriala este esentiala din mai multe motive.

In primul rand, antreprenorii creeaza businessuri, genereaza locuri de munca. Un antreprenor este un mijlocitor intre capital si forta de munca.

In al doilea rand, pentru ca intreprinzatorii au o imagine proasta in Romania. Sunt atat de multi antreprenori de valoare care nu ies in fata. Daca te duci in Statele Unite ale Americii si spui ca esti antreprenor, vei fi privit bine. Aici lucrurile nu stau (inca) asa.

In al treilea rand, acestia sunt ignorati de guvernanti.

In al patrulea rand, o economie care se bazeaza preponderent pe afacerile mici face fata mai usor socurilor externe.

Al cincilea argument este ca avem nevoie de alte modele educate si pregatite pentru antreprenoriat.

Akcees, va multumesc, inca o data, pentru premiul care ma incurajeaza si care imi aminteste de semnificatia unor astfel de momente in viata unui individ. ­čÖé ­čÖé

Claudiu Vrinceanu
Lucrez ├«n fiecare zi cu antreprenori ╚Öi manageri din firme de tip startup ╚Öi scaleup. Mii de fondatori si executivi care au nevoie de o voce puternic─â. Hai s─â-i ajut─âm #├«mpreun─â prin proiecte, consultan╚Ť─â, comunit─â╚Ťi ╚Öi platforme prin care s─â schimb─âm Rom├ónia.
You may also like
Ce schimbari aduce Codul Fiscal in 2014
Internationalizarea businessurilor romanesti: analiza comparativa a regiunii. Lectii de invatat
3 Comments

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Intrebarea de un milion de puncte: cand includem antreprenorii in modelul de business al statului?

[dropcap]M[/dropcap]ihaela Matei (foto), coordonator proiect Antreprenorii vorbesc: Barometrul antreprenoriatului romanesc, EY Romania, lanseaza o intrebare fundamentala pentru ecosistemul antreprenorial romanesc....

Close