Featured

Investitori. Asta-i doresc presei romanesti de Ziua mondiala a libertatii media

De Ziua mondială a libertății presei eu îi doresc presei românești un singur lucru: investiții + investitori curați. Și când spun investiții mă refer la cele private, ale unor persoane fizice, vehicule de investiții, finanțatori care să lucreze cu P&L, cu indicatori de performanță, fără ingerințe politice.

Investitii + startup-uri in media

În ultimii doi ani am urmărit, comunicat, colaborat și am fost aproape în continuare de oamenii faini din presă. Dar cel mai mult am așteptat investiții noi în proiectele deja existente (achiziții, investitori strategici străini, fonduri de investiții noi, antreprenori români care să investească în platforme media, chiar și listări la Bursa). Nu au apărut. Și am înțeles o parte din motive.

Veste bună: totuși, au fost și sunt lansate startup-uri media. Băieții faini și curajoși de la Recorder.ro, echipa experimentată de la G4Media.ro,  trupa de calibru de la Newsweek România (va fi lansată pe 11 mai), urmează televiziunea de business Profit.ro TV (nu chiar un startup; poate este o pivotare sau extindere; de urmărit), proiectele TV online + social media Canal 33 și A7T și BiziLive TV.

Să le ținem pumnii și să-i susținem!

În fond, în media asistăm la un fenomen general vizibil în întreaga economie: mai puține investiții noi  (străine, antreprenoriale de tip scaleup, investiții publice) și un apetit mai ridicat pe zona de startup.

Asta-i doresc presei românești: i-n-v-e-s-t-i-ț-i-i  private noi și z-e-r-o investiții politice prin subvenții, dublate de presiuni ale politicienilor. Pentru că este de porc, ca manager al TVR, să-i faci pe jurnaliști “cap de porc”, este de porc să faci presiuni editoriale, la fel cum este de porc să îți faci un plan de business bazat exclusiv pe subvenții ale statului.

Claudiu Vrinceanu
Lucrez cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup și îi ajut pe zona de PR + cresc ecosistemul antreprenorial românesc în fiecare zi. Pentru mai multe analize și informații utile, abonează-te la noutățile blogului meu: https://claudiuvrinceanu.ro/abonare-noutati/
You may also like
Problema nr. 1 a IMM-urilor: gestionarea cash-flow-ului
Antreprenorul Anului este Mircea Tudor. El ne va reprezenta in finala de la Monte Carlo

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Ce isi doresc, de fapt, investitorii straini

Investitorii străini descriu birocraţia din România ca fiind necompetitivă în comparaţie cu alte locaţii din Europa unde desfăşoară activităţi şi...

Close