Antreprenoriat

Business-ul de ecommerce în România

Este evident că piața comerțului electronic crește în România, lucru vizibil în special în trendul de înființare a noilor companii specializate în acest domeniu, este una dintre concluziile studiului Termene.ro realizat cu ocazia Black Friday, cel mai mare eveniment de reduceri al anului.

La momentul actual, peste jumătate din cele aproximativ 10.000 de firme care activează în acest domeniu au fost înființate după anul 2017, având o vechime mai mică de doi ani. 

În ultimii 10 ani, rata de înființare a firmelor specializate în acest tip de activitate s-a dublat de mai multe ori într-un mod tot mai frecvent. Dacă în anul 2008, în România se înființau aproximativ 250 de firme, în anul 2012 (după patru ani) numărul de înființări s-a dublat, la 500, în anul 2015 (după alți trei ani) s-a dublat încă odată, la 1.000, iar în anul 2017 (după doar doi ani) s-a dublat la 2.000 de firme nou înființate. 

 

pastedGraphic.png

 

În anul 2016, o companie din domeniul comerțului electronic avea în medie venituri de 487 mii lei și un profit de 23 mii lei pe când în anul 2018 veniturile medii au crescut cu peste 40 mii lei (aproximativ 10%) ajungând la 529 mii lei,  iar profitul mediu a crescut la 38 mii lei (aproape dublu).

 

pastedGraphic.png

 

În medie, atât în anul 2016 precum și în anul 2018, o firmă din acest domeniu are un singur angajat., Mai multe informații, în studiul integral. 

Claudiu Vrinceanu
Lucrez cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup și îi ajut pe zona de PR + cresc ecosistemul antreprenorial românesc în fiecare zi. Pentru mai multe analize și informații utile, abonează-te la noutățile blogului meu: https://claudiuvrinceanu.ro/abonare-noutati/
You may also like
Agerpres – Claudiu Vrinceanu (Ministerul Economiei): 2017, un an foarte bun pentru antreprenori la Bursa; personalul calificat si scalarea afacerilor, marile provocari
Curajos: EY organizeaza inca o editie Entrepreneur of The Year

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
What do Romanian entrepreneurs say? Pessimistic about their investments in 2020

Nearly 53.000 entrepreneurs from 28 European countries contributed to the 27th edition of the EUROCHAMBRES Economic Survey. The respondents are...

Close