Featured

Romanii au o atitudine pozitiva fata de antreprenoriat. Ce facem mai departe?

0

[dropcap]I[/dropcap]n medie, peste doua treimi (70%) dintre respondentii din 24 de tari au o atitudine pozitiva fata de munca pe cont propriu, potrivit unui studiu Amway. Acest rezultat denota ca antreprenoriatul se bucura in continuare de o reputatie buna (2012: 69%). Acelasi lucru este valabil pentru potentialul muncii pe cont propriu: 39% dintre respondenti se vad deschizandu-si propria afacere.

In Romania, 70% dintre respondenti au o atitudine pozitiva fata de antreprenoriat. Si in acest an, danezii (89%) continua sa conduca topul tarilor chestionate, in ceea ce priveste atitudinea pozitiva fata de antreprenoriat. A doua si a treia pozitie sunt adjudecate de noi tari incluse in sondaj: Finlanda cu 87%, urmata de Australia cu 84%. La fel ca anul trecut, respondentii din Austria (40%), Ungaria (40%), Portugalia (39%), si Germania (37%) prezinta o atitudine negativa.

Dar multe persoane nu isi pun planurile in practica. Asadar, de ce atat de putini antreprenori preiau initiativa?

Un obstacol major in calea dezvoltarii unei afaceri este teama de esec: 70% dintre respondenti se simt amenintati de aceasta. Pe de alta parte, masurile precum finantarea publica, creditele destinate inceperii unei afaceri si educatia in domeniul antreprenoriatului ii incurajeaza in decizia de a-si deschide propria afacere. Acestea sunt principalele rezultate ale Raportului Amway privind antreprenoriatul la nivel global in 2013 publicat de Amway in cooperare cu Technische Universität München.

Claudiu Vrinceanu
Lucrez în fiecare zi cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup. Mii de fondatori si executivi care au nevoie de o voce puternică. Hai să-i ajutăm #împreună prin proiecte, consultanță, comunități și platforme prin care să schimbăm România.
You may also like
In apararea antreprenorilor : “Ne ocupam timpul cu asta, in loc sa ne concentram pe business”. Tu ce ai face cu 100.000 de euro in 2018?
Investitiile straine in Romania – ce ar putea aduce o crestere (si) in 2017

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
A inceput Global Entrepreneurship Week: cea mai mare campanie de promovare a antreprenoriatului

[dropcap]M[/dropcap]ilioane de tineri sunt implicati in perioada 18-24 noiembrie in Saptamana Mondiala a Antreprenoriatului. Global Entrepreneurship Week (GEW) este cea...

Close