Antreprenoriat Featured

Comisia Europeana: 265 de milioane de euro pentru IMM-uri si cercetare

Comisia Europeana a aprobat modificarea Programului Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice” (POS CCE) 2007-2013 prin transferul a aproximativ 265 de milioane de euro in interiorul programului, pentru proiecte performante din domeniul IMM-urilor si cercetarii.

Banii au fost realocati axelor prioritare “Un sistem de productie inovativ si eco-eficient” si “Cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare pentru competitivitate” din cadrul POS CCE.

Decizia Comisiei Europene suplimenteaza alocarea atat pentru Axa prioritara 1, “Un sistem de productie inovativ si eco-eficient”, cu peste 155 de milioane de euro, cat si pentru Axa Prioritara 2, “Cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare pentru competitivitate”, cu aproape 110 milioane de euro.

Cei aproximativ 265 de milioane de euro realocati in interiorul POS CCE provin din domenii in care Romania a intampinat dificultati de implementare, se mai arata in comunicat.

Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice” 2007-2013 a fost adoptat la 12 iulie 2007. Obiectivul general al POS CCE este de a creste productivitatea intreprinderilor romanesti pentru reducerea decalajelor fata de productivitatea medie la nivelul Uniunii.

Contributia Uniunii Europene, prin Fondul european de dezvoltare regionala, in cadrul acestui program operational sectorial este de aproximativ 2,5 miliarde de euro.

Claudiu Vrinceanu
Lucrez cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup și îi ajut pe zona de PR + cresc ecosistemul antreprenorial românesc în fiecare zi. Pentru mai multe analize și informații utile, abonează-te la noutățile blogului meu: https://claudiuvrinceanu.ro/abonare-noutati/
You may also like
Louis van Gaal, esti mare! 7 lectii pentru orice manager care vrea sa inoveze
Cele doua secrete ale lui Marius Stefan, fondatorul Autonom Rent-a-Car

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Innobarometru: cat de inovatoare este tara ta?

Cercetarea, Dezvoltarea si Inovarea (CDI) este o tema care ma preocupa si este de importanta mare, in opinia mea, pentru...

Close