Tag Archives: Comisia Europeana

Antreprenoriat Featured

Comisia Europeana: 265 de milioane de euro pentru IMM-uri si cercetare

Comisia Europeana a aprobat modificarea Programului Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice” (POS CCE) 2007-2013 prin transferul a aproximativ 265 de milioane de euro in interiorul programului, pentru proiecte performante din domeniul IMM-urilor si cercetarii.

Banii au fost realocati axelor prioritare “Un sistem de productie inovativ si eco-eficient” si “Cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare pentru competitivitate” din cadrul POS CCE.

Decizia Comisiei Europene suplimenteaza alocarea atat pentru Axa prioritara 1, “Un sistem de productie inovativ si eco-eficient”, cu peste 155 de milioane de euro, cat si pentru Axa Prioritara 2, “Cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare pentru competitivitate”, cu aproape 110 milioane de euro.

Cei aproximativ 265 de milioane de euro realocati in interiorul POS CCE provin din domenii in care Romania a intampinat dificultati de implementare, se mai arata in comunicat.

Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice” 2007-2013 a fost adoptat la 12 iulie 2007. Obiectivul general al POS CCE este de a creste productivitatea intreprinderilor romanesti pentru reducerea decalajelor fata de productivitatea medie la nivelul Uniunii.

Contributia Uniunii Europene, prin Fondul european de dezvoltare regionala, in cadrul acestui program operational sectorial este de aproximativ 2,5 miliarde de euro.

Read More