Featured

Ce idei de business au tinerii antreprenori: service-uri auto, restaurante si afaceri in constructii

[dropcap]S[/dropcap]unteti curiosi sa aflati ce firme au infiintat tinerii intreprinzatori cu bani de la stat prin proiectul SRL-D? Un raport ONRC ne arata ca noile afaceri vizeaza domeniul intretinerii si repararii autovehiculelor (525 firme), cel al lucrarilor de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale (439), restaurante (382) si transporturi rutiere de marfuri (330).

Tinerii intreprinzatori au infiintat pana la finele lunii septembrie 10.220 de firme (SRL-D), din care mai functioneaza 10.096, in conditiile in care 124 de societati au fost radiate, in judetul Cluj si in Bucuresti fiind cei mai multi debutanti in afaceri.

Cum functioneaza programul SRL-D? Pentru a putea beneficia de alocatia financiara nerambursabila de la stat, societatea trebuie sa fie infiintata de un intreprinzator debutant de pana in 35 de ani, ca asociat unic, sau de cel mult 5 (cinci) intreprinzatori debutanti asociati.

De asemenea, beneficiarii trebuie sa angajeze, cu contract de munca pe durata nedeterminata, cu norma intreaga si sa mentina in activitate cel putin 2 salariati de la momentul obtinerii facilitatilor si sa reinvesteasca, anual, cel putin 50% din profitul realizat in anul fiscal precedent.

Sursa foto: Atelierele de Antreprenoriat

Claudiu Vrinceanu
Lucrez cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup și îi ajut pe zona de PR + cresc ecosistemul antreprenorial românesc în fiecare zi. Pentru mai multe analize și informații utile, abonează-te la noutățile blogului meu: https://claudiuvrinceanu.ro/abonare-noutati/
You may also like
O lista cu rezolutii? Mai degraba un inventar
Te duci pe munte imediat dupa ce il asculti pe Alex Gavan: 10 lucruri de luat acasa de la “cautatorul” de “optmiari”

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
The Monday VIDEO: The Green pot, o afacere din pasiune

[dropcap]I[/dropcap]n fiecare luni, la rubrica “The Monday VIDEO”, discutam un filmulet de interes pentru antreprenori si pentru angajatii care aspira...

Close