Tag Archives: SRL-D

Featured

Ce idei de business au tinerii antreprenori: service-uri auto, restaurante si afaceri in constructii

[dropcap]S[/dropcap]unteti curiosi sa aflati ce firme au infiintat tinerii intreprinzatori cu bani de la stat prin proiectul SRL-D? Un raport ONRC ne arata ca noile afaceri vizeaza domeniul intretinerii si repararii autovehiculelor (525 firme), cel al lucrarilor de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale (439), restaurante (382) si transporturi rutiere de marfuri (330).

Tinerii intreprinzatori au infiintat pana la finele lunii septembrie 10.220 de firme (SRL-D), din care mai functioneaza 10.096, in conditiile in care 124 de societati au fost radiate, in judetul Cluj si in Bucuresti fiind cei mai multi debutanti in afaceri.

Cum functioneaza programul SRL-D? Pentru a putea beneficia de alocatia financiara nerambursabila de la stat, societatea trebuie sa fie infiintata de un intreprinzator debutant de pana in 35 de ani, ca asociat unic, sau de cel mult 5 (cinci) intreprinzatori debutanti asociati.

De asemenea, beneficiarii trebuie sa angajeze, cu contract de munca pe durata nedeterminata, cu norma intreaga si sa mentina in activitate cel putin 2 salariati de la momentul obtinerii facilitatilor si sa reinvesteasca, anual, cel putin 50% din profitul realizat in anul fiscal precedent.

Sursa foto: Atelierele de Antreprenoriat

Read More