Antreprenoriat

Bilanț în timp real/Covid-19: 37% dintre firme și-au redus activitatea, iar 23% își închid operațiunile

Peste 280.000 de firme din România se află în prezent într-o situație cu risc mare de insolvență, în timp ce acest risc este mare pentru peste 30.000 de firme, relevă un studiu realizat de Termene.ro, platforma care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România. De asemenea, în acest moment, 40% dintre companii și-au continuat activitatea, 37% și-au redus-o, iar 23% închid operațiunile din cauza pandemiei de Covid-19. 

Riscul de insolvență este mediu pentru 27.000 de firme, scăzut pentru 146.000 de societăți comerciale și foarte redus pentru 223.000 de companii.

“Planurile de business, bugetele de venituri și cheltuieli și cash-flow-ul companiilor din România sunt într-o continuă schimbare de la o zi la alta și deciziile noastre, manageri și antreprenori, sunt foarte importante în contextul instituirii stării de urgență în România cu privire la pandemia de Covid-19. Discut zilnic cu zeci de antreprenori și manageri, iar colegii mei din echipa Termene.ro iau feedback constant de la sute de companii. Este alarmant că cel puțin jumătate dintre firmele active au activitatea redusă sau suspendată din cauza blocajului economic generat de răspândirea virusului Covid-19”, a declarat Adrian Dragomir, co-fondator al Termene.ro.

Potrivit unui studiu realizat de Termene.ro în timp real, în acest moment, 40% dintre companii și-au continuat activitatea, 37% și-au redus-o, iar 23% își închid operațiunile.

Din observațiile și concluziile calitative semnalate de către specialiștii Termene.ro, în contextul extinderii crizei generate de Covid-19, activitatea companiilor nu este deloc bună, numărul salariaților aflați în concediu fără plată, în șomaj tehnic și disponibilizați crește constant, iar mulți fondatori nu știu dacă firmele lor vor supraviețui. Totuși, există și o pondere semnificativă a firmelor (40 la sută) care își continuă activitatea într-un ritm normal și manifestă în cel mai rău caz o prudență investițională.

Claudiu Vrinceanu
Lucrez cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup și îi ajut pe zona de PR + cresc ecosistemul antreprenorial românesc în fiecare zi. Pentru mai multe analize și informații utile, abonează-te la noutățile blogului meu: https://claudiuvrinceanu.ro/abonare-noutati/
You may also like
Internaționalizarea firmelor românești: ce este nou în proiectul Start-Up Bridge
INFOGRAFIC: 1 MILIARD de antreprenori in 2020

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
SanoPass ia o investiție de la Cleverage VC (Sergiu Neguț, Wargha Enayati, Voicu Oprean, Alex Popescu) și Founders Bridge. Mâine începe listarea pe SeedBlink

Scaleup-ul tech SanoPass, alternativa digitală la abonamentele medicale clasice, va primi o investiție totală de 400.000 de euro, într-o rundă...

Close