Economie Featured

Bilant 2017: Investitiile straine, in crestere

Investitiile straine directe au insumat 3,7 miliarde de euro in primele zece luni ale acestui an, in crestere cu peste 34% comparativ cu cele inregistrate in aceeasi perioada din 2015, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

“Investitiile directe ale nerezidentilor in Romania au insumat 3,736 miliarde de euro, din care participatiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au insumat 2,95 miliarde de euro, iar creditele intragrup au inregistrat valoarea neta de 785 de milioane euro”, se arata in document.

Comparativ cu primele noua luni ale anului, investitiile straine directe au crescut cu 593 de milioane de euro, de la 3,143 miliarde de euro la 3,736 miliarde de euro.

Claudiu Vrinceanu
Lucrez cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup și îi ajut pe zona de PR + cresc ecosistemul antreprenorial românesc în fiecare zi. Pentru mai multe analize și informații utile, abonează-te la noutățile blogului meu: https://claudiuvrinceanu.ro/abonare-noutati/
You may also like
Studiu cu dedicatie pentru Ponta, Iohannis si Isarescu: vrem simplificarea taxelor ca in Estonia
Antreprenorii si managerii, despre viitorul economic: Increderea macroeconomica este asemenea increderii intr-un grup de prieteni

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Un proiect frumos: Primul meu Business Plan – bilant de toamna

Un numar de 25 de intreprinzatori ii invata pe studentii a opt universitati de stat si private cum sa isi...

Close