Antreprenoriat Featured

Un proiect frumos: Primul meu Business Plan – bilant de toamna

Un numar de 25 de intreprinzatori ii invata pe studentii a opt universitati de stat si private cum sa isi creeze planuri de afaceri in cadrul programului de educatie antreprenoriala “Primul meu business plan”, lansat anul acesta de Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri.

Potrivit unui comunicat al ministerului, in cadrul workshop-urilor, antreprenorii le vorbesc studentilor despre felul in care si-au inceput afacerile, despre ceea ce considera ca este important atunci cand conduci un business, dar si despre ce au invatat ca intreprinzatori.

Pana acum au fost incheiate parteneriate cu Academia de Studii Economice din Bucuresti, Universitatea Bucuresti, Universitatea Politehnica Bucuresti, Universitatea “Spiru Haret”, Universitatea “Nicolae Titulescu”, Universitatea “Dunarea de Jos” din Galati, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu si Universitatea “Petrol-Gaze” Ploiesti.

De la lansarea programului “Primul meu business plan”, in mai 2016, au avut loc sapte workshop-uri, toate la universitati din Bucuresti.

Printre cei care au sustinut traininguri pana acum se numara: Alexandru Lapusan-vicepresedinte al Asociatiei Patronale a Industriei de Software si Servicii (ANIS) si CEO Zitec, Andrei Blaj-fondator Wintermag, Camil Moldoveanu-CEO& cofondator Reflex, managing partner Connsys, Radu Olteanu-creative partner PixelBack sau Cristian Nicolae- membru fondator John Maxwell Team Romania si asociat SoftExpert Mobility.

“61% dintre antreprenori cred ca scoala nu ii pregateste pe tineri pentru a lansa o afacere. Primul meu Business Plan este un program prin care ne dorim ca studentii sa invete cum sa porneasca si sa dezvolte un business, dar si sa fie pregatiti pentru un eventual esec. Un prim pas pentru a evita esecul este crearea unui plan de afaceri realist, iar studentii pot invata acest lucru cel mai bine chiar de la antreprenori. O parte importanta dintre intreprinzatorii alesi si-au inceput de curand afacerile, iar, astfel, studentii vor invata de la oameni de care ii apropie varsta, energia, entuziasmul”, a precizat Claudiu Vrinceanu, secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei.

Programul ofera, de asemenea, stagii de CEO/ Entrepreneur shadowing (timp petrecut alaturi de un antreprenor sau CEO) si internship-uri pentru studenti. Proiectul isi propune implicarea a cel putin 100 de studenti din fiecare universitate, astfel ca la finalul primului an, minim 1.000 de studenti sa fi parcurs programul.

Primul meu business plan este un program de educatie antreprenoriala pentru studenti, lansat anul acesta de Ministerul Economiei. Workshop-urile se adreseaza studentilor de la universitati de stat si private si sunt sustinute de antreprenori si reprezentanti ai institutiilor statului care acorda finantare nerambursabila sau administreaza granturi din fonduri europene.

 

Claudiu Vrinceanu
Lucrez cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup și îi ajut pe zona de PR + cresc ecosistemul antreprenorial românesc în fiecare zi. Pentru mai multe analize și informații utile, abonează-te la noutățile blogului meu: https://claudiuvrinceanu.ro/abonare-noutati/
You may also like
Camelia Sucu: Vreau si pot! Imi place sa controlez banii pe care ii investesc
Surse de finanțare: soluții în contextul Covid-19

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Viitorii unicorni? Raport Deloitte Technology Fast 50 Central Europe

Compania Tremend a intrat, cu o crestere de 399%, celor mai dinamici furnizori de tehnologie din regiune, in topul Deloitte...

Close