Antreprenoriat

Avem nevoie de antreprenori care să facă afaceri la standarde europene

Mai mult de jumătate dintre antreprenori au nevoie de sprijin pe zona de planificare a afacerii (business plan) și de instrumente digitale de proiectare și dezvoltare a afacerii.

Antreprenorii români își doresc soluții prin care să-și digitalizeze businessurile prin mobilitate, prin functionalităti administrative care să simplifice gestiunea resurselor materiale și umane, fluidizarea și administrarea business-ului.

În calitate de consultant in comunicare (content, PR, strategie) si in business development, am lucrat in ultima perioada la dezvoltarea EuroIMM (euroimm.eu), prima platformă integrată de suport în dezvoltarea afacerilor românești conectată la standardele de planificare, execuție și performanță europene. Investiția în platformă se ridică la 200.000 de euro și aparține antreprenorului Cristian Onețiu și asociaților companiei CITR Resources.  

Din comunicatul de presă realizat în contextul lansării EuroIMM: “România este pe ultimul loc în Europa privind educația financiară și se află în top 3 țări care nu întocmesc niciun plan de afaceri, cu un procent de 25%”, a declarat Claudiu Vrînceanu, expert în comunicare și antreprenoriat, unul dintre specialiștii care au analizat ecosistemul de business din Europa. 

Lansarea platformei are loc după o perioadă de 12 luni în care o echipă de proiect, formată din antreprenori, consultanți și specialiști, a analizat ecosistemul antreprenorial european și a identificat resursele la care au acces fondatorii din țările Uniunii Europene. Mai departe, concluziile au fost transpuse în 30 de secțiuni specializate ce oferă 100 de cursuri video exclusive și 100 de resurse premium, instrumente digitale personalizate de gestionare a afacerii și sprijin în dezvoltarea planului de business. Mai mult, EuroIMM aduce împreună 20 de mentori și experți care să-i ghideze pe fondatorii din comunitate în procesul lor de schimbare a atitudinii antreprenoriale spre un proces de creștere a afacerilor la standarde europene.

Timp de 12 luni, alături de o echipă de peste 10 specialiști, am cercetat ecosistemul de antreprenoriat din Europa și am contribuit la implementarea ideii, având în minte cine sunt în momentul de față antreprenorii români, ce nevoi și provocări au aceștia.

Concret, platforma EuroIMM conține cele 7 elemente-cheie pe care antreprenorii europeni le-au parcurs pentru a deveni performanți:

  1. Învățare (Cursuri, resurse premium, podcasturi, etc)
  2. Planificare în business (Analiza competiției, Business Canvas, Plan de afacere, Indicatori de performanță)
  3. Sistem electronic integrat (Project Management, CRM, ERP, Business Intelligence)
  4. Networking
  5. Finanțare
  6. Mentori și specialiști
  7. Marketplace

Ne propunem să arătăm antreprenorilor locali cum se face business ca afară! Să realizăm un «upgrade de atitudine», competențe și instrumente de management pentru creșterea afacerilor. Cei care se află la început de drum vor găsi inspirație și informații relevante pentru a-și construi un model de afacere viabil în timp ce aceia care au început deja de ceva timp afacerea, vor putea să optimizeze procesele interne și să crească valoarea adăugată în piață. Cât despre «Europrenorii» care sunt în zona de creștere, aceștia vor putea controla afacerea fără să fie implicați în zona operațională, crescând în același timp cota de piață și profitabilitatea.

Claudiu Vrinceanu
Lucrez cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup și îi ajut pe zona de PR + cresc ecosistemul antreprenorial românesc în fiecare zi. Pentru mai multe analize și informații utile, abonează-te la noutățile blogului meu: https://claudiuvrinceanu.ro/abonare-noutati/
You may also like
Unul din zece romani vrea sa devina antreprenor in 2014
Scade numărul firmelor cu creștere rapidă. Cum putem dezvolta scale-up-urile de tip “gazelă”, posibil “unicorni”?

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Reforma in UE: Directiva Copyright schimba Internetul asa cum il stim acum

Cum te influențează, ca cetățean român, ce se întâmplă în Parlamentul European: Directiva privind dreptului de autor, care are ca...

Close