Books Featured

AUDIOBOOK de ascultat la birou sau in masina: Ce le-a facut statul banilor nostri?

[dropcap]C[/dropcap]e coincidenta: chiar in ziua in care guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, da tot felul de semnale bancilor cum sa inceapa si ele ciclul de reducere a dobanzilor, Societatea pentru Libertate Individuala (SoLib) lanseaza cartea audio „Ce le-a facut Statul banilor nostri?” de Murray Newton Rothbard, disponibila pentru prima data in acest format in limba romana.

Cartea, pe care am citit-o prima oara in anul I de facultate si am inteles-o abia dupa recitire, in urma cu vreo patru ani, prezinta un punct de vedere inedit asupra sistemului monetar actual si a productiei de moneda, accentuand efectele acestora in economie si, implicit, in bunastarea populatiei.

Lansarea acestei carti audio face parte din proiectul „Biblioteca electronica de economie”, in cadrul caruia SoLib va lansa o serie de carti marcante in literatura economica, care trateaza problematica libertatii economice. Proiectul isi propune sa clarifice probleme economice complexe, adesea intelese gresit tocmai de cei insarcinați cu rezolvarea lor.

Speranta noastra este ca prin acest proiect vom ajuta la intelegerea stiintei economice, care treptat va duce la politici economice mai bune si astfel la o economie mai prospera, mai independenta si, mai ales, la o bunastare mai mare pentru intreaga societate”, a declarat Claudiu Nasui, presedintele SoLib.

SoLib isi propune sa lanseze urmatoarea carte audio din cadrul proiectului „Biblioteca electronica de economie” in luna septembrie. Carțile sunt disponibile in format audio pe site-ul www.solib.ro, la sectia “E-Library”, putand fi descarcate gratuit de persoanele interesate.

Ce le-a facut Statul banilor nostri? este, fara indoiala, cea mai buna carte de introducere in problematica monedei scrisa vreodata.

Ce sunt banii? Cum apar ei si la ce sunt utili? Ce sunt si cum functioneaza bancile? Care-i rolul Bancii Centrale? Si mai ales care-i rolul Statului in toata aceasta afacere? sunt doar cateva dintre intrebarile la care Murray Rothbard raspunde magistral – atat pe gustul celui mai exigent specialist, cat si pe intelesul oricarui om inteligent, dispus sa-si puna mintea la contributie pentru a intelege realitatile care il inconjoara.

Si raspunsurile nu sunt – garantat – parte a locurilor comune, imbacsite, neclare si fals sofisticate ale discutiilor monetare (si economice, in general) cu care cititorul roman este obisnuit.

 

Claudiu Vrinceanu
Lucrez cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup și îi ajut pe zona de PR + cresc ecosistemul antreprenorial românesc în fiecare zi. Pentru mai multe analize și informații utile, abonează-te la noutățile blogului meu: https://claudiuvrinceanu.ro/abonare-noutati/
You may also like
De ce emigreaza, de fapt, romanii: “Sistemul e complicat, complex si stricat”
Barometrul IMM-urilor: problemele anului 2016
1 Comment
  • Alex May 13,2013 at 8:19 pm

    e complicat cand vine vorba de bani si de stat…
    adica nu prea mai e de stat… eu, sincer, as cam pleca… 😀

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
MSM + Ratiu = Un MBA orientat spre antreprenoriat

[dropcap]O[/dropcap] premiera pe piata MBA-urilor din Romania: Pilkington-Ratiu Business School si Maastricht School of Management, doua scoli de business tinere,...

Close