Tag Archives: SoLib

Books Featured

AUDIOBOOK de ascultat la birou sau in masina: Ce le-a facut statul banilor nostri?

[dropcap]C[/dropcap]e coincidenta: chiar in ziua in care guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, da tot felul de semnale bancilor cum sa inceapa si ele ciclul de reducere a dobanzilor, Societatea pentru Libertate Individuala (SoLib) lanseaza cartea audio „Ce le-a facut Statul banilor nostri?” de Murray Newton Rothbard, disponibila pentru prima data in acest format in limba romana.

Cartea, pe care am citit-o prima oara in anul I de facultate si am inteles-o abia dupa recitire, in urma cu vreo patru ani, prezinta un punct de vedere inedit asupra sistemului monetar actual si a productiei de moneda, accentuand efectele acestora in economie si, implicit, in bunastarea populatiei.

Lansarea acestei carti audio face parte din proiectul „Biblioteca electronica de economie”, in cadrul caruia SoLib va lansa o serie de carti marcante in literatura economica, care trateaza problematica libertatii economice. Proiectul isi propune sa clarifice probleme economice complexe, adesea intelese gresit tocmai de cei insarcinați cu rezolvarea lor.

Speranta noastra este ca prin acest proiect vom ajuta la intelegerea stiintei economice, care treptat va duce la politici economice mai bune si astfel la o economie mai prospera, mai independenta si, mai ales, la o bunastare mai mare pentru intreaga societate”, a declarat Claudiu Nasui, presedintele SoLib.

SoLib isi propune sa lanseze urmatoarea carte audio din cadrul proiectului „Biblioteca electronica de economie” in luna septembrie. Carțile sunt disponibile in format audio pe site-ul www.solib.ro, la sectia “E-Library”, putand fi descarcate gratuit de persoanele interesate.

Ce le-a facut Statul banilor nostri? este, fara indoiala, cea mai buna carte de introducere in problematica monedei scrisa vreodata.

Ce sunt banii? Cum apar ei si la ce sunt utili? Ce sunt si cum functioneaza bancile? Care-i rolul Bancii Centrale? Si mai ales care-i rolul Statului in toata aceasta afacere? sunt doar cateva dintre intrebarile la care Murray Rothbard raspunde magistral – atat pe gustul celui mai exigent specialist, cat si pe intelesul oricarui om inteligent, dispus sa-si puna mintea la contributie pentru a intelege realitatile care il inconjoara.

Si raspunsurile nu sunt – garantat – parte a locurilor comune, imbacsite, neclare si fals sofisticate ale discutiilor monetare (si economice, in general) cu care cititorul roman este obisnuit.

 

Read More
Economie Featured

Economy Works: diferenta intre vorbarie si argumente rationale

[dropcap]A[/dropcap]nul trecut, pe vremea asta, mi-am petrecut ca membru al juriului o zi de sambata alaturi de cativa liceeni interesati de mecanismele unei piete si societati libere in cadrul unui proiect care seamana cu o veritabila olimpiada de economie: Economy Works.

Vestea buna este ca Societatea pentru Libertate Individuala (SoLib) organizeaza, pentru al treilea an consecutiv, Economy Works, concursul care face diferenta intre vorbarie si argumente rationale.

Competitia se adreseaza elevilor de liceu pasionati de economie, care isi pot folosi cunostintele pentru a castiga premii in bani, excursii la scoli de vara in Germania si Statele Unite, dar si o bursa integrala de studiu in cadrul Universitatii Romano-Americana.

Economy  Works  este  un  concurs  destinat  elevilor  de  liceu  si  face  parte  dintr-o  campanie  de  e-learning menita sa prezinta  elevilor  notiuni de baza de economie  si economie politica  si  sa-i ajute sa inteleaga  mai bine mecanismele  unei piete  si  societati  libere. In  cadrul  acestui  proiect a  inceput dezvoltarea  unei  baze  cuprinzatoare  de  texte, videoclipuri, benzi  desenate  si  materiale  audio  care trateaza subiecte economice diverse.

Peste 400 de  elevi  au  participat  la  editiile  anterioare  ale  concursului  Economy  Works, iar organizatorii anticipeaza un numar mare de concurenti si pentru acest an.

Concursul se va desfasura in perioada 1 aprilie – 26 mai 2013. Valoarea totala a premiilor pentru aceasta editie se ridica la peste 3000 de euro.

Elevii care doresc sa participe la concurs se pot inscrie pe siteul www.economyworks.ro.

 

Read More