Featured

Veste buna: numarul de turisti in Romania este in crestere

Numarul de turisti in Romania a continuat sa creasca cu un ritm de doua cifre in septembrie, iar ritmul a accelerat la 11,5% fata de aceeasi luna a anului trecut,in conditile in care piata a fost sustinuta de turistii romani, arata datele publicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS).

In total, in septembrie au fost inregistrati 1,09 milioane de turisti in Romania, din care 820.000 de romani, cu o cota de 75% din total, iar restul de 271.200 turisti straini.

Numarul de turisti romani a avansat cu 11,9% fata de septembrie 2015, in timp ce numarul de turisti strani a crescut cu 10,3%.

”Din numarul total de sosiri, sosirile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat in luna septembrie 2016  75,1%, in timp ce turistii straini au reprezentat 24,9%, ponderi similare cu cele din  luna  septembrie 2015”, precizeaza comunicatul INS.

In septembrie, ritmul de crestere este usor peste cel din luna august, cand numarul de turisti din Romania a avansat cu 10,6% fata de aceeasi perioada din 2015. Insa ritmul a scazut fata de primele patru luni din acest an, cand s-a inregistrat o crestere cu 15% a numarului de turisti in Romania.

Cei mai multi turisti au venit, in primele noua luni ale acestui an, din Germania (222.463), Israel (193.947), Italia (176.798) si Ungaria (114.196).

Claudiu Vrinceanu
Lucrez cu antreprenori și manageri din firme de tip startup și scaleup și îi ajut pe zona de PR + cresc ecosistemul antreprenorial românesc în fiecare zi. Pentru mai multe analize și informații utile, abonează-te la noutățile blogului meu: https://claudiuvrinceanu.ro/abonare-noutati/
You may also like
Filmul Jobs: de ce trebuie sa-l vezi
INDICATOR CHEIE. Investitiile straine sunt in scadere dupa primul semestru din 2017

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Bilant schema ajutor de stat certificate verzi

Un numar de 46 de companii au fost exceptate de la plata unei parti din numarul de certificate verzi aferent...

Close