Tag Archives: The Venture

Featured

SafeDrive, castigatorul The Venture in Romania

The Venture, competitia globala pentru antreprenoriat cu impact social lansata de CHIVAS Regal, a desemnat castigatorul etapei locale in Romania. SafeDrive este business-ul care va merge mai departe in etapa internationala a competitiei, unde va participa alaturi de alte afaceri din toata lumea, in cursa pentru milionul de dolari pus in joc.

 

SafeDrive este aplicatia mobila care diminueaza numarul accidetenlor rutiere cauzate de utilizarea telefonului la volan. Aplicatia incurajeaza soferii sa renunte la folosirea telefonului mobil in timpul condusului, recompensandu-i cu puncte. Punctele accumulate se transforma in vouchere, care pot fi folosite ulterior pentru a beneficia de reduceri la achizitionarea de produse sau servicii comercializate de partenerii SafeDrive in sectiunea MarketPlace a aplicatiei.

In finala locala a competitiei The Venture, SafeDrive a concurat alaturi de alte 4 business-uri romanesti cu impact social: Babele, Bookster, ORIN System si Symme3D. Cei 5 finalisti au trebuit sa isi demonstreze abilitatile de business in cadrul a 4 probe, coordonate de membrii juriului format din Marius Ghenea, Andreea Esca, Cristian China Birta si Tudor Furir. La sfarsitul probelor, SafeDrive a convins juriul ca merita sa mearga mai departe si sa reprezinte Romania in finala internationala Chivas The Venture. SafeDrive va primi un premiu de 5.000 euro pentru titlul de castigator in etapa locala si sansa de a obtine finantarea necesara indeplinirii obiectivelor din fondul de 1 milion $ in etapa globala.

 

,,Suntem foarte fericiti sa mergem in finala globala Chivas The Venture si sa avem sansa de a oferi solutia propusa de noi intregii lumi! Cea mai mare dorinta a noastra este ca SafeDrive sa fie utilizat de cat mai multi soferi din toata lumea, asa incat sa reusim sa reducem numarul accindetelor rutiere cauzate ” texting while driving” pana la 0.” Tudor Cobalas, Co-founder SafeDrive

Finala Globala                                                                                         

Tudor Cobalas, Co-Founder SafeDrive, va merge in finala globala a competitiei The Venture in perioada aprilie – iulie 2016, alaturi de alti 19 antreprenori din tari de pe tot globul. Astfel, pentru Tudor urmeaza experienta unui Accelerator de business in Los Angeles si participarea la pitch-ul final de la Shanghai, locul unde va cunoaste cele mai bune business-uri cu impact social din toata lumea si unde isi va prezenta ideea in fata unor experti internationali in domeniul afacerilor.

Premiile The Venture

 

Pe langa premiul desemnat de juriu castigatorului, Chivas a pus in joc si un premiu de popularitate in valoare de 3000 , acordat in urma voturilor primite de catre cei 5 finalisti din partea publicului. Bookster, prima biblioteca moderna pentru companii, este business-ul care a primit cele mai multe voturi pe pagina www.theventurevote.ro. Bookster selecteaza cele mai bune carti din lume si le livreaza la birou saptamanal, gratuit pentru angajati, pe baza abonamentului oferit de companie. Astfel, companiile ofera angajatilor un instrument eficient pentru dezvoltarea personala si profesionala.

Read More
Antreprenoriat Featured

Cititul este sanatos. Sustin Bookster, biblioteca pentru angajatii din Romania

5 afaceri au fost selectate de juriu pentru a merge mai departe, in cursa pentru un loc in finala globala The Venture, la sesiunea de pitch organizata de Chivas Regal, in cadrul semifinalei locale a competitiei. Eu sustin Bookster, in timp ce start-upurile Babele, ORIN System, SafeDrive si Symme3D, vor fi sustinute de Victor Kapra, Razvan Pascu, Cristi Manafu si Alexandru Negrea.

Bookster are o sansa mare sa reprezinte Romania la una dintre cele mai mari competitii de antreprenoriat social din lume, asa ca te invit sa votezi Bookster aici.

Bookster este o biblioteca moderna care isi propune sa ajute oamenii sa isi descopere si sa isi indeplineasca visele. Este prima biblioteca pentru companii din Romania. Bookster selecteaza cele mai bune carti din lume si le livreaza la birou saptamanal, gratuit pentru angajati, pe baza abonamentului oferit de companie. Astfel, companiile ofera angajatilor un instrument eficient pentru dezvoltarea personala si profesionala.

xSala

Cum functioneaza Bookster

Abonamentul la Bookster include accesul la cele mai bune carti din lume si livrarea/returul cartilor imprumutate la biroul cititorilor.

  • Abonament: compania face un abonament pentru angajati
  • Acces nelimitat: angajatii imprumuta oricate carti, articole sau studii de caz. Le pot pastra timp de 30 de zile
  • Pasiune pentru citit: newsletter dedicat cu recenzii, recomandari personalizate, invitatii la seminarii si cluburi de lectura

Echipa Bookster

CEO-ul Bookster care va reprezenta business-ul la finala The Venture este Bogdan Georgescu, fondator, absolvent ASE licentiat in Administrarea Afacerilor, cu o experienta de peste 15 ani in antreprenoriat:

„Credem in puterea educatiei si a dezvoltarii personale. Credem in dezvoltarea personala prin lectura de calitate. De aceea, cu ajutorul Chivas The Venture, vrem sa readucem lectura in viata fiecaruia printr-o biblioteca moderna si o selectie de materiale extraordinare.”

 

Impactul Bookster

Bookster adreseaza una dintre cele mai importante probleme ale unei societati: educatia. Problemele din sistemul de educatie din Romania au efecte in intreaga societate, contribuind la mentinerea unui nivel de trai scazut, probleme in sistemul de sanatate si accentuarea diferentelor fata de tarile dezvoltate. Potrivit viziunii Bookster, investitia in educatie este cea mai eficienta arma pentru combaterea saraciei, somajului si cresterea productivitatii muncii.

 

Bookster are o sansa mare sa reprezinte Romania la una dintre cele mai mari competitii de antreprenoriat social din lume, asa ca te invit sa votezi Bookster aici.

 

Read More