Tag Archives: John Sculley

Featured

VIDEO Mondays: Steve Jobs, asa cum l-a cunoscut John Sculley

[dropcap]U[/dropcap]n moment important din viata profesionala a lui Steve Jobs ilustrat si in filmul „Jobs” este atunci cand acesta il atrage la conducerea Apple pe John Sculley, de la Pepsi, in anul 1983. Dupa doar doi ani Jobs si Sculley intra intr-un conflict care se concretizeaza prin demisia lui Jobs.

Interviul de mai sus surprinde reactia lui John Sculley despre “Jobs”, cu titlul adaptat local “Steve Jobs. Omul care a schimbat lumea”.

„Am vazut filmul ieri seara. Ashton Kutcher chiar a facut un rol bun si convingator si a evidentiat gesturile si stilul lui Steve Jobs, dar cred ca atitudinea lui nu este suficienta pentru a salva un film care rateaza anumite intamplari cheie.” – John Sculley

Filmul „Jobs” descrie un dialog esential dintre Steve Jobs si John Sculley. Sa recapitulam dezacordul puternic produs intre cei doi de stabilirea pretului computerului Macintosh: produsul a fost conceput cu o valoare de o mie de dolari, dar schimbarile de design facute de Jobs au dus la cresterea costurilor, astfel incat pretul agreat era de 1.995 de dolari. Totusi, John Sculley, proaspat recrutat de Jobs de la conducerea Pepsi, a decis sa mai adauge 500 de dolari la pret din cauza lansarii si a campaniei uriase de marketing. De aici furia lui Jobs, care voia sa realizeze o revolutie cu ajutorul Macintosh, nu sa stoarca de bani consumatorilor.

De citit: Filmul Jobs: de ce trebuie sa-l vezi  si De vazut: Jobs

Read More