Tag Archives: Chivas The Venture

Featured

SafeDrive, castigatorul The Venture in Romania

The Venture, competitia globala pentru antreprenoriat cu impact social lansata de CHIVAS Regal, a desemnat castigatorul etapei locale in Romania. SafeDrive este business-ul care va merge mai departe in etapa internationala a competitiei, unde va participa alaturi de alte afaceri din toata lumea, in cursa pentru milionul de dolari pus in joc.

 

SafeDrive este aplicatia mobila care diminueaza numarul accidetenlor rutiere cauzate de utilizarea telefonului la volan. Aplicatia incurajeaza soferii sa renunte la folosirea telefonului mobil in timpul condusului, recompensandu-i cu puncte. Punctele accumulate se transforma in vouchere, care pot fi folosite ulterior pentru a beneficia de reduceri la achizitionarea de produse sau servicii comercializate de partenerii SafeDrive in sectiunea MarketPlace a aplicatiei.

In finala locala a competitiei The Venture, SafeDrive a concurat alaturi de alte 4 business-uri romanesti cu impact social: Babele, Bookster, ORIN System si Symme3D. Cei 5 finalisti au trebuit sa isi demonstreze abilitatile de business in cadrul a 4 probe, coordonate de membrii juriului format din Marius Ghenea, Andreea Esca, Cristian China Birta si Tudor Furir. La sfarsitul probelor, SafeDrive a convins juriul ca merita sa mearga mai departe si sa reprezinte Romania in finala internationala Chivas The Venture. SafeDrive va primi un premiu de 5.000 euro pentru titlul de castigator in etapa locala si sansa de a obtine finantarea necesara indeplinirii obiectivelor din fondul de 1 milion $ in etapa globala.

 

,,Suntem foarte fericiti sa mergem in finala globala Chivas The Venture si sa avem sansa de a oferi solutia propusa de noi intregii lumi! Cea mai mare dorinta a noastra este ca SafeDrive sa fie utilizat de cat mai multi soferi din toata lumea, asa incat sa reusim sa reducem numarul accindetelor rutiere cauzate ” texting while driving” pana la 0.” Tudor Cobalas, Co-founder SafeDrive

Finala Globala                                                                                         

Tudor Cobalas, Co-Founder SafeDrive, va merge in finala globala a competitiei The Venture in perioada aprilie – iulie 2016, alaturi de alti 19 antreprenori din tari de pe tot globul. Astfel, pentru Tudor urmeaza experienta unui Accelerator de business in Los Angeles si participarea la pitch-ul final de la Shanghai, locul unde va cunoaste cele mai bune business-uri cu impact social din toata lumea si unde isi va prezenta ideea in fata unor experti internationali in domeniul afacerilor.

Premiile The Venture

 

Pe langa premiul desemnat de juriu castigatorului, Chivas a pus in joc si un premiu de popularitate in valoare de 3000 , acordat in urma voturilor primite de catre cei 5 finalisti din partea publicului. Bookster, prima biblioteca moderna pentru companii, este business-ul care a primit cele mai multe voturi pe pagina www.theventurevote.ro. Bookster selecteaza cele mai bune carti din lume si le livreaza la birou saptamanal, gratuit pentru angajati, pe baza abonamentului oferit de companie. Astfel, companiile ofera angajatilor un instrument eficient pentru dezvoltarea personala si profesionala.

Read More
Antreprenoriat Featured

Cititul este sanatos. Sustin Bookster, biblioteca pentru angajatii din Romania

5 afaceri au fost selectate de juriu pentru a merge mai departe, in cursa pentru un loc in finala globala The Venture, la sesiunea de pitch organizata de Chivas Regal, in cadrul semifinalei locale a competitiei. Eu sustin Bookster, in timp ce start-upurile Babele, ORIN System, SafeDrive si Symme3D, vor fi sustinute de Victor Kapra, Razvan Pascu, Cristi Manafu si Alexandru Negrea.

Bookster are o sansa mare sa reprezinte Romania la una dintre cele mai mari competitii de antreprenoriat social din lume, asa ca te invit sa votezi Bookster aici.

Bookster este o biblioteca moderna care isi propune sa ajute oamenii sa isi descopere si sa isi indeplineasca visele. Este prima biblioteca pentru companii din Romania. Bookster selecteaza cele mai bune carti din lume si le livreaza la birou saptamanal, gratuit pentru angajati, pe baza abonamentului oferit de companie. Astfel, companiile ofera angajatilor un instrument eficient pentru dezvoltarea personala si profesionala.

xSala

Cum functioneaza Bookster

Abonamentul la Bookster include accesul la cele mai bune carti din lume si livrarea/returul cartilor imprumutate la biroul cititorilor.

 • Abonament: compania face un abonament pentru angajati
 • Acces nelimitat: angajatii imprumuta oricate carti, articole sau studii de caz. Le pot pastra timp de 30 de zile
 • Pasiune pentru citit: newsletter dedicat cu recenzii, recomandari personalizate, invitatii la seminarii si cluburi de lectura

Echipa Bookster

CEO-ul Bookster care va reprezenta business-ul la finala The Venture este Bogdan Georgescu, fondator, absolvent ASE licentiat in Administrarea Afacerilor, cu o experienta de peste 15 ani in antreprenoriat:

„Credem in puterea educatiei si a dezvoltarii personale. Credem in dezvoltarea personala prin lectura de calitate. De aceea, cu ajutorul Chivas The Venture, vrem sa readucem lectura in viata fiecaruia printr-o biblioteca moderna si o selectie de materiale extraordinare.”

 

Impactul Bookster

Bookster adreseaza una dintre cele mai importante probleme ale unei societati: educatia. Problemele din sistemul de educatie din Romania au efecte in intreaga societate, contribuind la mentinerea unui nivel de trai scazut, probleme in sistemul de sanatate si accentuarea diferentelor fata de tarile dezvoltate. Potrivit viziunii Bookster, investitia in educatie este cea mai eficienta arma pentru combaterea saraciei, somajului si cresterea productivitatii muncii.

 

Bookster are o sansa mare sa reprezinte Romania la una dintre cele mai mari competitii de antreprenoriat social din lume, asa ca te invit sa votezi Bookster aici.

 

Read More
Antreprenoriat Featured

The Venture: competitie Chivas pentru anteprenorii sociali. 5.000 de euro pusi in joc. Premiul cel mare: 1 mil. $

Antreprenoriatul social este un mod de a face afaceri privind dincolo de profit, cu obiectivul de rezolvare a unor probleme de ordin social/problemele unei societati. In opinia mea, in cazul intreprinzatorilor sociali, ar trebui sa existe, totusi, o relatie intre proiectele din antreprenoriat social si profit. Ma refer aici la activitati ale fondatorilor care sa genereze profit.

 Vestea buna este ca Romania se alatura anul acesta tarilor participante la competitia globala de antreprenoriat cu impact social The Venture, lansata de Chivas. Oamenii de afaceri romani vor concura alaturi de antreprenori din toata lumea, in cursa pentru milionul de dolari pus in joc.

Din ce in ce mai mult, o noua generatie de tineri antreprenori priveste problemele sociale si de mediu ca pe oportunitati. Ei reusesc sa depaseasca granitele modelului traditional de business, estompand linia dintre profit si scop social, generand o schimbare in bine in comunitate. Chivas The Venture le acorda acestora sansa de a-si face cunoscuta viziunea la nivel global si de a schimba lumea cu ajutorul afacerii lor.

Competitia The Venture este o oportunitate pentru business-urile cu impact social de a se dezvolta, de a primi sprijin financiar si, nu in ultimul rand, de a obtine un lucru visat de multi: recunoastere internationala.

Cei 5.000 de euro pusi in joc pentru competitia locala nu reprezinta decat o etapa in drumul catre un milion de dolari care isi asteapta castigatorii in marea finala. In plus, fiecare antreprenor are ocazia sa treaca prin stagii de pregatire si consiliere si sa isi dezvolte abilitatile in afaceri. Etapa globala a competitiei The Venture, care urmeaza sa se desfasoare in perioada aprilie – iulie 2016, va insemna pentru castigator, fara niciun cost:

 • experienta unui Accelerator de business in Los Angeles, unde, timp de o saptamana, se va intalni cu antreprenori din Statele Unite
 • participarea la pitch-ul final de la Shanghai, locul unde va cunoaste cele mai bune business-uri cu impact social din toata lumea si isi va prezenta ideea in fata unor experti internationali in domeniul afacerilor.
 • sansa sa obtina finantarea necesara indeplinirii obiectivelor sale. Astfel, un vot public al oamenilor din intreaga lume va decide modul in care trebuie sa fie distribuiti, intre finalisti, primii 250.000$ din premiul de un milion, urmand ca restul premiului (750.000 $) sa fie acordat la finala din Shanghai.

Competitia The Venture se va desfasura in doua etape: mai intai cea locala, unde se va decide business-ul castigator din Romania si apoi etapa globala, unde vor concura cele mai bune 20 de business-uri din toata lumea.

Orice start-up, infiintat de mai putin de 3 ani si cu incasari anuale mai mici de 500.000 dolari, sau afacere aflata la nivelul de dezvoltare, avand vechime mai mare de 3 ani, dar incasari anuale mai mici de 1.000.000 de dolari, pot concura pentru titlul de cel mai bun business cu impact social.

Antreprenorii romani trebuie sa se inscrie pe site-ul www.TheVenture.com in perioada 1 septembrie – 31 octombrie, pentru a-si testa mai intai fortele in etapa locala. Dupa finalizarea inscrierilor, pe 10 noiembrie 2015, 10 business-uri vor fi selectate pentru a participa la o sesiune de pitch. In urma acesteia, juriul competitiei va alege 5 finalisti.

Toti cei 5 antreprenori vor participa la o sesiune de mentorat organizata de Chivas The Venture. Finalistii vor trebui sa isi demonstreze abilitatile de business in cadrul a 4 probe, castigatorul fiind desemnat acela care va reusi sa convinga juriul ca merita sa reprezinte Romania la etapa globala.

The Venture (2)

Juriul este format din urmatoarele personalitati:

 • Marius Ghenea, expert in domeniul antreprenoriatului si cel care a pus bazele companiilor Flamingo si FIT Distribution, fiind in prezent coordonatorul investitiilor unor fonduri de Venture Capital ale 3TS Capital Partners pentru Europa Centrala si de Est

 

 • Andreea Esca, prezentator si realizator de televiziune la ProTv, dar si cea care a ocupat timp de 10 ani postul de Director Editorial la revista The One, in prezent ocupandu-se si de un proiect personal, site-ul AndreeaEsca.com.

Andreea Esca

 • Cristian China Birta antreprenor online, consultant si blogger pe cristianchinabirta.ro, fiind totodata Managing Partner la Kooperativa 2.0, o agentie specializata in diverse actiuni care privesc si implica bloggeri.

Cristian China-Birta

 • Tudor Furir, directorul general al Pernod Ricard Romania si Republica Moldova, fiind considerat unul dintre cei mai experimentati executivi romani si avand o experienta de peste 20 de ani in cadrul unor companii renumite precum Coca Cola, Mars si, din 2005, Pernod Ricard.

 

Read More